🔻فرانسه 🇫🇷


🔻فرانسه 🇫🇷

آخرین انتخابات شوراها و شهرداری های فرانسه در ماه مارس سال ۲۰۰۱ میلادی برگزار شد و شهروندان فرانسوی اعضای شورای شهر، شهردار و معاونان شهردار را برای مدت ۶ سال انتخاب کردند. این انتخابات که منطبق با قانون مصوب ۱۹۸۲ انجام گردید بر اساس وسعت هر کمون صورت گرفت که البته شهرهای پاریس، لیون و مارسی از مقرارات خاص برخوردارند.

در این کشور بر اساس قانون در کمون هایی که کمتر از ۳۵۰۰ نفر جمعیت دارند، اعضای شورای شهرداری طی دو مرحله انتخاب می شوند. بدین ترتیب که کسانی که اکثریت آرای مردم را به دست آورند در مرحله اول انتخاب می شوند، اما کسانیکه حائز اکثریت نسبی می شوند، در دور دوم به رقابت خواهند پرداخت. این در حالی است که اگر چه کاندیداها به یک میزان رای آورده باشند کاندیدایی که از همه مسن تر است، برگزیده می شود.

اما در شهرهایی که بیش از ۳۵۰۰ نفر سکنه دارند، لیست های انتخاباتی بر اساس گروه های ۶ نفره تنظیم می شود که مردم به لیست ها رای می دهند. تعداد اعضای شورا شهر شهرداری های این کشور از ۹ تا ۶۹ نفر متفاوت است که بر حسب تعداد ساکنان هر کمون متغیر می باشد.

از آنجا که فرانسه دارای سه شهر بزرگ پاریس لیون و مارسی است، این شهرها علاوه بر شورای شهرداری از شورای محله نیز برخوردارند که این شوراهای محله توسط شهردار ومعاونان او هدایت می شوند.

در پاریس انتخابات شورای شهرداری در ۲۰ منطقه انجام می گیرد که ۱۶۳ نفر به عنوان اعضای شورای شهرداری و ۳۵۲ نفر به عنوان شورای محلات انتخاب می شوند.

در لیون این انتخابات در ۹ منطقه انجام می شود که ۷۳ نفر عضو شورای شهرداری و ۱۴۸ نفر عضو شورای محله ها هستند. این انتخابات در ۸ منطقه مارسی انجام می شود که ۸۱ نفر عضو شورای شهرداری و ۱۷۴ نفر عضو شورای محله می باشند.


🔻آلمان 🇩🇪

در برلین یکی از بزرگترین شهرهای آلمان هم مردم به احزاب برای شوراهای شهر رای داده و حزب برنده شهردار را انتخاب می کند.


🔻هلند 🇳🇱

شهرداری آمستردام پایتخت هلند، دارای یک شورای منطقه با ۴۹ عضو است. این شورا ده نفر را از میان اعضای خود به عنوان هیات مدیره شهر تعیین می کند. حزبی که در انتخابات شورای شهر اکثریت را به دست آورده، می تواند کلیه اعضای هیئت مدیره را از حزب خود انتخاب نماید. هیات مدیره نیز شهردار را انتخاب می کند. اعضای شورای این شهر، مانند اعضای شورای منطقه، هر ۴ سال یکبار از طریق انتخابات عمومی تعیین می شوند.


🔻ژاپن 🇯🇵

در شهرهای بزرگ ژاپن مانند اوزاکا و توکیو و ... استاندارانی با فرمان پادشاه ژاپن منصوب شده که نقش استانداران نقش شهردار را هم بازی می کند.

شهر توکیو دارای شیوه حکومت شهری است که براساس آن حکومت محلی شهر توکیو دارای تشکیلات مستقل محلی است که مانند سایر شهرهای بزرگ ژاپن اختیار تصویب نامه و صدور احکام را بر عهده دارد واز قدرت در اموری نظیر رفاه اجتماعی، آموزش عمومی، بهداشت عمومی و بر نامه ریزی شهری برخوردار است.

توکیو دارای ۲۳ بخش می باشد که هریک دارای رئیسی است که به عنوان شهردار از جانب مردم ساکن آن بخش انتخاب می شود. شهرداری توکیو دارای دو ارگان است:

۱- ارگان قانون گذاری که اصطلاحا انجمن شهرنامیده می شود و مرکب از ۱۲۷ نماینده است که با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند.

۲- ارگان اجرایی که وظایف و ماموریت های محوله از سوی دولت و انجمن شهر را اجرا می کند. این ارگان دارای یک شهردار است که از طریق انتخابات عمومی و با رای مستقیم مردم انتخاب و به مدت ۴ سال مسؤولیت اجرایی را به عهده می گیرد.

یوکوهاما شهر دیگر ژاپن نیز همانند شهر توکیو نیز دارای دو ارگان اصلی تصمیم گیری و اجرایی است و شورای شهر و شهردار بطور مستقیم توسط مردم انتخاب می شوند. در شهر یوکوهاما، شورای شهر ۹۴ عضو دارد که برای دوره ۴ ساله انتخاب می شوند.


🔻هند 🇮🇳

شهر دهلی هند یکی از هشت شهر بزرگ دنیا محسوب می شود که از سال ۲۰۰۰ برای انتخاب شهردار انتخابات برگزار می شود و شهردار با رای مستقیم مردم انتخاب می شود.


🔻روسیه 🇷🇺

به گزارش پارسینه، در گذشته انتخاب شهردار در مسکو پایتخت روسیه روندی پیچیده داشت. رئیس جمهور این کشور، شهردار را به مجلس پیشنهاد می کرد و مجلس صلاحدید فرد معرفی شده را تائید می کرد. در قانون جدید هر فردی که قصد شهردار شدن دارد، باید امضای ۱۱۰ عضو شورای شهر را به دست آورد و سپس امکان شرکت در انتخابات برای کسب رای مردم را به دست می آورد.
─┅─═ঊঈ⛓ঊঈ═─┅─ @politickaraj
─┅─═ঊঈ⛓ঊঈ═─┅─