✳️✴️ اقتصاد تکذیبی. ✍️ غلامرضا مصدق

✳️✴️ اقتصاد تكذیبی
✍️ غلامرضا مصدق

👈 « افزایش قیمت روزهای اخیر ارز هیچ مبنای منطقی ندارد و فقط به دلیل جو روانی است » ، « افزایش اخیر قیمت خودرو صرفاً ناشی از سود جوئی دلالان است » ، « هیچ مصوبه قانونی برای افزایش قیمت گوشت و تخم مرغ وجود نداشته و با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد ».
🔺در ۴۰ سال گذشته که دلار ۷ تومانی به ۷٬۰۰۰ تومان ، سکه ۸۰ تومانی به ۲٬۶۰۰٬۰۰۰ و چلوکباب ۶ تومانی به ۳۰ هزار تومان مثل صدها کالا و خدمت دیگر که از یک تا چند هزار برابر افزایش قیمت داشته اند ، همواره با هر افزایش و جهش قیمت ها خبرهای مشابه مورد بالا و مواضع مسئولان در قبال گرانی ها را به عنوان یک رویه کاملاً عادی شاهد بوده ایم و به نظر می رسد تا آینده نا معلومی این رویه ادامه خواهد داشت .

🔺اگر خوانندگان عزیز سراغ دارند که مسئولان محترم حتی به یک مورد افزایش قیمت اعتراف کرده و آنرا به جو روانی ، سودجوئی دلالان و عوامل توطئه گر خارجی ارجاع نداده باشند به نگارنده اعلام فرمایند تا مژدگانی ناقابلی دریافت نمایند .
آنچه در پس این تکذیب و انکار های تکراری مسئولین وجود دارد واقعیت عینی پرداخت این افزایش قیمت ها از جیب مردم بویژه افراد کم در آمد است .

🔺 هرگاه که قیمت ها افزایش پیدا می‌کنند چه بقول مسئولین علت آن جو روانی ، سود جوئی دلالان و توطئه دشمنان و یا ناکارآمدی اداره اقتصاد کشور (که هیچگاه حاضر به اعتراف به آن نیستیم ) باشد مردم نعل به نعل بدون یک ریال تخفیف آنرا پرداخت می‌کنند . اگر با جو روانی و عده ای دلال سودجو می‌شود اقتصاد یک کشور را اینچنین دچار مشکل کرد ، چرا با اعزام عده ای روانشناس خبره و دلال سودجو به کشورهای دشمن ، با جنگ اقتصادی آنها را دچار مشکل جدی نمی کنیم ؟ چرا این فقط اقتصاد ما است که به راحتی با جور روانی ، دلالان سود جو و توطئه دشمنان تا این اندازه آسیب پذیر است ؟

🔺تشخيص درست مساله و شناخت از درد اقتصاد و قبول آن خود نيمي از درمان است ، نکته ای که ما عامدانه و یا از سر شرم و بعضاً ترس ۴۰ سال است از قبول آن فرار می‌کنیم و با فرافکنی هر روز زخم اقتصاد کشور را عمیق تر و مردم را ناامید تر از قبل می‌کنیم .

🔺واقعيت اين است كه اقتصاد ما بشدت ناكارآمد ، غير علمي ، دولتی ، متكی بر درآمد پر نوسان نفت ، رانتی ، با حداقل تعامل با اقتصاد جهاني ، بی بهره از رقابت و استاندارد ، بي بهره و حتی آسيب ديده از سیاست خارجی کشور و اسیر در چنبره شعارهای ايدئولوژيك است . و اگر یکی از خروجی هاي منفی نحوه اداره اقتصاد ما تورم مزمن ، مستمر و بالا نباشد باید در علمی بودن علم اقتصاد تردید جدی کرد .

🔺تا زمانی که جهت ویژگیهای توصیف شده بالا در نظام اقتصاد ما با یک جراحی سنگین عوض نشوند بجز عمیق تر شدن مشکلات اقتصادی و نا امیدتر کردن بیشتر مردم دستاورد دیگری نخواهیم داشت . به همین دلیل است که تکذیب و انکار گرانی های اخیر توسط مسئولان بجای آرامش بخشی به مردم منجر به نگرانی بیشتر آنها می‌شود .

#اقتصاد_ایران #اقتصاد_تکذیبی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology