✳️❇️ نافرمانی مدنی به چه معناست؟. ✍️علی مزاری

✳️❇️ نافرمانی مدنی به چه معناست؟
✍️علي مزاري

🔹 چند مثال از نافرمانی مدنی مهاتما گاندی

1️⃣گاندی در سال 1920 میلادی اعلام کرد که مردم از پوشیدن لباسهای خارجی بخصوص انگلیسی، خودداری کنند و آنها را به نشانه اعتراض در خیابان ها بسوزانند. به همین دلیل در سراسر هندوستان جشن های پارچه سوزی آغاز شد. گاندی خود از آن پس تصمیم گرفت تنها با لنگی که با دست خود بافته بود، خود را بپوشاند و این تنها پوششی بود که تا آخر عمر از آن استفاده می کرد.

2️⃣ مردم ناچار بودند در مقابل هر مقدار نمکی که از دریا به دست می آورند، مالیات غیرعادلانه ای بپردازند.

🔺گاندی با احترام کامل به نائب السلطنه هند که وابسته به انگلیس بود، اعلام کرد به دلیل ناعادلانه بودن این قانون، وی قصد شکشتن آن را دارد و با کمال میل آماده است که محکومیت و تنبیه ناشی از این قانون را به جان بخرد. سرانجام در هر روستایی که می رسیدند مورد استقبال قرار گرفته و مردم به صفوف راهپیمایان می پیوستند. سرانجام پس از از 24 روز به بندر ((راندی )) در ساحل دریا رسیدند. گاندی ابتدا در دریا خود را شست و سپس به طور سمبلیک مشتی نمک از دریا برداشت و قانون شکسته شد و همه مردم هم به پیروی از رهبرشان از دریا نمک استخراج کردند و بدون توجه به قانون انگلیسی ها، آن را به فروش رساندند. به دنبال آن ، شصت هزار زن و مرد به همراه گاندی راهی زندان شدند. ارتش انگلیس به کارخانجات نمک یورش برده و حدود سیصد نفر را زخمی نموده و دو نفر را هم کشت . ولی پس از نه ماه ، دولت، گاندی را به دهلی نو فراخواند، زندانیان آزاد و قانون مالیات نمک لغو و گاندی برای ادامه مذاکره راهی لندن شد.

🔰نتیجه اینکه: نافرمانی مدنی به عنوان یکی از روش های مبارزاتی، نیازمند صبر و حوصله مندی و پرداخت هزینه های بی شمار است. اما در برابر روشهای خشن، کارآمدتر و با بازدهی بیشتر با پرداخت هزینه های به مراتب کمتر است. روش های مورد استفاده در نافرمانی مدنی، اغلب ظاهرا عملی بدون دستاورد، بعضا مضحک و یاس آور است. دستاورد و موفقیت نافرمانی مدنی ماهتما گاندی بعد از بیست و چند سال مشخص شد و تا آن زمان بدون دستاورد عمده ای بود.

#نافرمانی_مدنی #گاندی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology