✴️❇️ مردم و تصمیمات راهبردی. ✍️ رضا میرزایی. ((فعالان و آگاهان سیاسی حتما بخوانند)) ⭐️⭐️⭐️

✴️❇️ مردم و تصمیمات راهبردی
✍️ رضا میرزایی
((فعالان و آگاهان سیاسی حتما بخوانند)) ⭐️⭐️⭐️

🔹🔹امروز باید اندیشمندان سیاسی بیشتر فعال باشند!
👈راهبرد یا استراتژی شاخه‌ای از علم مدیریت است که در فنون نظامی، اقتصاد، تجارت و به ویژه عرصه سیاست کاربرد دارد. ادامه حیات یک کشور به استراتژی(برنامه بلند مدت کاربردی)، وابستگی حیاتی دارد. در اصل کشور بدون استراتژی(ها) یا دچار سردرگمی استراتژیک ، سرگردان شده و از حرکت خواهد ماند که تهدیدآور جدی است. اما این اصل نیز وجود دارد که هیچ استراتژی و برنامه ای تا ابد «قابلیت اجرا» ندارد، و همواره « تغییر » نیز به عنوان یک استراتژی مطرح بوده است. (البته راهبردهای دموکراتیک و ملی گرایانه فرصت بیشتری خواهند داشت). به نظر میرسد باید بپذیریم امروز دیگر راهبردهای اساسی امریکا در مقابل ایران بنیان ها را نشانه گرفته است. ایجاد تزلزل در تصمیم گیری و منفعل سازی بر سر دو راهی انتخاب همراهی یا تضاد با ساختار فعلی کشور مهمترین محور این راهبرد محسوب می شود!؟ در صورت عدم هوشیاری هر دو به شدت آسیب خواهد دید! هر چند سیستم های تصمیم سازی راهبردی بویژه در حوزه سیاست در کشور ما محدود به ساختار خاصی است ،اما مولفه های تاثیر گذار هم دارد؟
🔺 در وضعیت ملی در شاخه ای ارتباط مردم با این ساختار به عنوان یک مولفه تاثیر گذار مطرح می باشد.در زمان ثبات سیاسی محور حاکمیت در اقتصاد بدلیل عدم نظارت و یا سیاست های خاص همراه پروری بر محور «برداشت» استوار بوده است بطوریکه حرکت منافع در بسیاری از حوزه ها با سهم بسیار بالا و بر اساس تز « در حالت خوشبینانه خواص/عوام ، یا شاید هم همان خودی/غیرخودی» ، به سمت فرادستان و همراهان خاص متمرکزشده است، در این حالت مردم (سایرین) ، به سمت همراهی نسبی بر اساس منفعت طلبی، انزوا و تز مخرب «به من چه مربوط؟» گرایش پیدا نموده اند...این فرایند با تشکیل وبه نمایش درآوردن سیستم «ظالم/مظلوم »، نما و برداشت کلی جامعه را به شدت تغییر می دهد! و در زمان بحران به دلیل سرعت بالای آن معکوس سازی این فرایند ها به سمت حقوق فراگیر در زمان کوتاه تقریبا غیر ممکن و حتی وابسته به شانس می باشد!(شاید چاره ای جز تشدید تحکم نمی ماند!)
🔺در مقابل، در بحران هر چه تعداد و تکرار محرکه های یاد آوری و محدود کننده منافع مردم بالاتر باشد ، به نسبت توجه وبازگشت مردم در توجه به منافع از دست رفته خود (تحت هر شگرد و فنی) قوی و قوی تر می شود! «این است که در سیاست از دست دادن مردم (در دید فراگیر) ،البته بیشتر در زمان ثبات سیاسی ، گناه نابخشودنی محسوب شده است! » و البته مزایای« رفتار دموکراتیک » در زمان ثبات سیاسی برجسته می گردد! تبیین راهکار رهایی از چنین وضعیتی بسیار سخت است!؟ امروز مسائل صرفا سیاسی خارجی نمی باشد! ، هر چند مسائل سیاسی به دلیل هزینه بالای اقتصادی و اولویت های اجبارگونه خود (آنهم بدون محاسبات اقتصادی) ، عامل بنیادین محسوب می شود. شاید یک راهکار تاثیر گذار ایجاد جامعه شمشادی اقتصادی است ، که اینجا هم ،ساختار بیشتر با مقاومت قشر نزدیک یا نزدیکان ( در کنار غیر نزدیکان )مواجه خواهد شد. «مقاومت خود ساخته!» در اصل می توان گفت پرورش قشر نزدیک به خود نیز مسئله ای است که باید در ثبات سیاسی به دقت تحت نظارت و با سهم دهی در راستای منافع جمع انجام گیرد!
🔺در اینجا «فشار خارجی» نیز به عنوان یک عامل تخریب گر در روابط مردم و تصمیمات راهبردی عمل می نماید! ، و البته طرف اصلی در اینجا حاکمیت فعلی ایالات متحده است. تجربیات دوران جنگ سرد نشان میدهد که همواره «مداخله ،و نفوذ در منافع حیاتی و مناطق حیاتی » دو عامل قابل توجه برای اتخاذ تصمیمات راهبردی ایالات متحده بوده است، بویژه وقتی که با ایدئولوژی شارژ پذیر باشد. (مثل ایدئولوژی کمونیستی) . و بطور حتم تخریب تمام و کمال آن هدف غایی خواهد بود! بدور از ذهن نیست که با تقویت های انجام شده! ، تقابل حاکمیت امریکا در مقابل حاکمیت ایران از سمت کنترل رفتار، به سوی حذف حاکمیت و ایدئولوژی آن تمایل پیدا کرده است.هر چند امریکا در طول تاریخ بروز دهنده دموکراسی و دموکراسی خواهی بوده است ، اما بطور وضوح دکترین ها ی گذشته نشان میدهد بر منافع و مناطق استراتژیک نیز بسیار حساس است. راه مقابله با طرف مقابل در این وادی کاملا مشخص است! «تغییر استراتژی» اما موضوع حیاتی این است که باید فورا مقدمات برنامه جامع اقدامات مشترک «با مردم» نیز در قالب یک استراتژی نوین ملی اجرایی شود .
🔸می توان گفت بهترین طرف معامله در این بحران مردم هستند. حذف مردم بطور حتم در راستای تحقق (خودآگاهانه یا ناخودآگاهانه) استبداد پیش خواهد رفت، که در چنین حالتی وضعیت های نزاع آمیز و فروریزش از درون احتمال بالاتری خواهد داشت...باید در دیدگاهی بنیادین و ملی مراقب ایران خود باشیم...

✅ #سیاست_شناسی
@politicology