❇️اولین مدرسه‌ی عالی علوم سیاسی در ایران (بخش دوم) …🔺مدرسۀ عالی علوم سیاسی در سال ۱۲۷۸ شمسی در خیابان ادیب تهران افتتاح شد

❇️اولین مدرسه ی عالی علوم سیاسی در ایران (بخش دوم)


🔺مدرسۀ عالی علوم سیاسی در سال 1278 شمسی در خیابان ادیب تهران افتتاح شد.

🔺مدرسۀ عالی علوم سیاسی ابتدا فقط یک کلاس داشت و یکی از دوایر تابعۀ وزارت‌خارجه محسوب می‌شد.

🔺ریاست مدرسه با حسن پیرنیا و معاونت و مدیریت داخلی آن با محقق‌الدوله،پسر امین‌دربار، بود که تحصیلات عالی اروپایی داشت.

🔺مدرسان مدرسه ابتدا عبارت بودند از: حسن پیرنیا، محمد مظاهر، میرزا حبیب‌الله، دکتر مُرل (مدرس زبان فرانسه)، میرزا عبدالرزاق‌خان بغایری، و میرزا محمدتقی عمادالاسلام مشیرالملک.

🔺در برنامۀ درسی مدرسۀ عالی علوم سیاسی، هم درس فقه گنجانده و هم مدرس روحانی پیش‌بینی شده بود، بااین‌حال ابتدا علمای دینی با این مسئله موافق نبودند، اما با استدلال حسن پیرنیا، مبنی بر اینکه آشنایی محصلان امروز و مأموران سیاسی فردای ایران با احکام شرعی لازم است، موافقت خود را اعلام کردند.

🔺مدرس تاریخ مدرسۀ عالی سیاسی اردشیرجی، سرپرست زردشتیان هندی مقیم ایران، بود. وی درواقع مأمور سیاسی صاحب تصمیم بریتانیا در ایران به‌شمار می‌رفت که در حوزۀ امور سیاسی، خدمات بسیاری به این کشور و خیانت‌های بسیاری به کشور خود (ایران) کرد.

🔺اردشیر جی وصیت‌نامه‌ای از خود باقی گذاشته است که نشان می‌دهد در دورۀ سلطنت رضاشاه نیز در جهت سیاست انگلیس فعالیت کرده و فرزند او، شاپورجی، در دورۀ سلطنت محمدرضاشاه تا زمان پیروزی انقلاب ادامه‌دهندۀ راه پدر برای خدمت به بریتانیا بوده است.


✅ به سیاست شناسی بپیوندید:
@politicology