✳️ مهران مدیری نماد فرهنگی است که طنز را با لودگی و نقادی را میانمایگی اشتباه گرفته است

✳️ مهران مدیری نماد فرهنگی است که طنز را با لودگی و نقادی را میانمایگی اشتباه گرفته است.

مدیری در برنامه های خود عادت دارد با لحنی تمسخر آمیز هر موضوع اجتماعی را به عاملی برای خندیدن بدل نماید، عاملی که باعث می شود از فاجعه حساسیت زدایی شده و به مسئله ای پیش پا افتاده تبدیل شود.

👈مسئله زلزله زدگان و وضعیت معیشتی معلمان دو موضوعی بود که اخیرا به آنها پرداخت و به صورت اتفاقی قسمت هایی از آن را تماشا کردم.مواجه او با لزله زدگان به هیچ وجه مواجه یک فرد با انسانهایی درگیر با فاجعه نبود.

🔺مدیری در این حادثه اندوهبار دنبال سوژه هایی برای دست انداختن و تبدیل کردن آن به موضوعی جذاب و شاد بود، موضوعی که با آن بتواند هم یک استند آپ کمدی موفق را اجرا کرده و هم خود را به عنوان یک دانای کل بالاتر و دلسوزتر از دیگران قرار داده و افرادی مانند جواد خیابانی را که به کمک زلزله زدگان شتافته اند را به خود نمایی و جلب توجه متهم کند و مورد تمسخر قرار دهد.

🔺او در مواجه با وضعیت بد معیشتی معلمان نیز از رویکردی شبیه رویکرد به زلزله زدگان استفاده کرد، او ابتدا با معلمان همدلی کرده و از ایثار و از خودگذشتگی آنها سخن می گفت و در لحظه ای که احساس می کرد توجه مخاطب را به شرایط معلمان جلب کرده است با یک روایت تمسخر آمیز یا کنایه هایی آمیخته با لودگی همیشگی معلمان را دست می انداخت و از بی سوادی و اتلاف وقت سر کلاس های درس سخن می گفت، سخنانی که از معلم چهره ای عصبی، دگم و احمق را به اذهان متبادر می کرد و در نهایت اینگونه وانمود می شد که انگار همین وضعیت معیشتی هم از سرشان زیادی است.
البته این روش بیان معضلات اجتماعی به صورت استند آپ کمدی و آمیخته با زبان لودگی روش همیشگی مدیری است، روشی که از دغدغه های جدی در جامعه معنا و هویت زدایی می کند.

🔸مهران مدیری نماد جامعه ای است که در کنار فاجعه ، سلفی می گیرد و لبخند می زند./ فرهاد قنبری- کانال محمد خلیلی

✅سیاست شناسی
@politicology