☸️✴️ دولت و دانشگاه در ایران (۲). ✍️محمد ناصحی

☸️✴️ دولت و دانشگاه در ایران (2)
✍️محمد ناصحی

◀️در تمامی دوران قاجار، تحصیلکردگان دانشگاهی منتقد جدی حاکمیت سیاسی بودند. آنهایی که گمان بردند در کنار سیاستمداران ایرانی می‌توانند ایران را به مسیر توسعه ببرند ره به جایی نبردند و عاقبت کارشان بهتر از موسس دارالفنون نشد.

🔺آنهایی هم که به عمق شکاف دولت و دانشگاه پی بردند، در اواخر دوران مظفرالدین شاه در برابر حکومت ایستادند و دم از عدالتخانه زدند. جنگ های دوران مشروطه خواهی، عصر طلایی دانشگاهیان بود. همه آنچه مردم کوچه و بازار سر می‌دادند حرف‌ها و آرزوهای دانشگاهیان بود که از سال‌ها پیش در روزنامه‌ها، کتاب‌ها و جمع‌های کوچکشان بر زبان می‌راندند.

⭐️🔺بنابراین دانشگاهیان در یکی از مهمترین برهه‌های تاریخ کشور در مقابل حاکمیت سیاسی ایستادند و خواست‌های گنگ و مبهم توده مردم را با استفاده از نظریات علمی، به خواست‌هایی معقول جهت توسعه سیاسی ایران تبدیل کردند. این مسئله تنش‌ بین دانشگاه (به تعبیری دانشگاهیان) و حاکمیت سیاسی در ایران را به زخمی تاریخی بدل کرد که خاطره تلخ آن همواره ذهن سیاستمداران اقتدارگرای ایران را مشوش کرده و در برهه‌های مختلف تاریخ معاصر کشور، بستری برای برخورد خشونت‌آمیز با دانشگاه و و قلع و قمع کردن دانشگاهیان فراهم نموده است.

#رابطه_دولت_و_ودانشگاه_در_ایران #رابطه_علم_و_قدرت
✅ #سیاست_شناسی
@politicology