🌕 درسی که از سوئد باید آموخت.. در این ارتباط می‌توان درس‌های بسیاری از سوئد آموخت

🌕 درسی که از سوئد باید آموخت

👈«کشوری که مساحتش کمی بیش از یک سوم مساحت ایران است و جمعیتی حدود ۱۰ میلیون نفر دارد، یکی از پیشگامان جهان در حفاظت محیط‌زیست است. در این ارتباط می‌توان درس‌های بسیاری از سوئد آموخت. اما شاید تجربه این سرزمین اروپایی در ارتباط با مدیریت مواد زائد جامد و تولید انرژی از زباله این سوال را ایجاد کند که چرا ما نتوانسته ایم مثل سوئدی‌ها موفق باشیم؟
🔹در سال ۱۳۵۴ تقریبا ۳۸ درصد زباله‌های خانگی سوئد بازیافت می‌شد. این رقم بر اساس گزارش‌های رسمی امروز به ۹۹ درصد رسیده و ایستگاه‌های بازیافت تقریبا در فاصله ۳۰۰ متری مناطق مسکونی در دسترس است.
🔹اولین زباله‌سوزها در این کشور در سال ۱۲۸۴ خورشیدی (تقریبا یک سال قبل از مرگ مظفرالدین شاه و انقلاب مشروطه) راه‌اندازی شدند. امروز این کشور ۳۲ پایگاه زباله‌سوز دارد که در آنها با کمترین میزان تولید آلودگی برق تولید می‌شود. زباله‌ها یا خانگی هستند و یا صنعتی.
🔹در سال ۱۳۹۴ سوئد از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن زباله برق تولید کرد. انگلیس، ایرلند و نروژ در همان سال مجموعا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن زباله‌ را به جای آن که راهی محل دفن کنند به سوئد صادر کردند.
🔹در زباله‌سوزهای سوئد از سه تن زباله می‌توان به اندازه یک تن نفت انرژی به دست آورد. خاکستر به جا مانده از زباله سوزانده شده تقریبا ۱۵ درصد وزن آن را در برمی گیرد. در این مرحله مواد سوخته نشده مثل فلزات، کاشی‌ها و ...جدا شده و تقریبا یک درصد آنچه باقی می‌ماند راهی مراکز دفن زباله می‌شود.

✅سیاست شناسی
@politicology