✳️✴️دولت چه می‌تواند بکند. ✍🏻سید علی میرفتاح

✳️✴️دولت چه مي‌تواند بكند
✍🏻سيد علي ميرفتاح

🔹رييس يكي از پيام‌رسان‌هاي داخلي طلبكارانه و تند و تاحدودي خشن با دولت حرف زده، واضح و از موضع بالا وزير ارتباطات را مخاطب قرار داده كه: «من پهناي باند به چه دردم مي‌خورد؟ اگر راست مي‌گوييد بياييد يك كاري كنيد من آن پايگاه كاربري ده ميليوني را كه تلگرام در كشور داشته، داشته باشم.»

🔹خيلي هم خوب. واي‌نات؟ اما آيا شما مي‌دانيد منظور اين بزرگوار چيست و دقيقا از دولت و از شخص وزير چه مي‌خواهد؟ اگر هنوز اول انقلاب بود حرف اين مسوول محترم را اين‌طور استنباط مي‌كردم كه «پيام‌رسان ما را هم كوپني كنيد و تنگ مرغ و گوشت و تخم‌مرغ بين خانوارها تقسيم كنيد.» آن ايام هركس جنسي روي دستش مي‌ماند با بقال محل يا تعاوني ادارات تباني مي‌كرد و بنجلش را به اسم سهميه و كوپن به خلق‌الله مي‌انداخت.

🔹يك‌بار خودم شاهد بودم كه يكي از اتحاديه‌ها مقدار زيادي كاسه، بشقاب ملامين روي دستش مانده بود. مرغوبيت اين كاسه بشقاب طوري بود كه اگر در ويترين مغازه مي‌گذاشتي كسي محلش نمي‌داد. اما دو سه نفر از رنود به اطراف ورامين و شهرري رفتند و اعلام عمومي كردند كه «فقط با دفترچه بسيج، بيش از يك دست هم نمي‌شود». دو ساعت نشد كه ملت آمدند و ته انبار را جارو زدند و مفلسي را از ورشكستگي نجات دادند. اين عادت را صدا و سيما هم داشت. منتها روشش فرق مي‌كرد. تلويزيون در دهه شصت تعداد اندكي برنامه خوب داشت بعلاوه تعداد زيادي برنامه بي‌تماشاچي. هر بار كه مي‌خواستند فيلم سينمايي نشان بدهند يا سريالي را پخش كنند، قبلش پدر صاحب بچه بيننده‌ها را درمي‌آوردند و آن برنامه‌هاي كذايي را خرج مي‌كردند...

🔹اما حالا كه اول انقلاب نيست و مسوولان هم چنين تواني ندارند. راستي اگر دولت بخواهد براي كالاهاي خارجي يا داخلي بازار انحصاري درست كند، مبتلا به فساد نشده است؟ در اين ميان به نظرم يك سوءتفاهم جدي وجود دارد و من اين طرف و آن طرف به وفور از منتقدان دولت مي‌شنوم. آنها فكر مي‌كنند كه دولت بوده است كه بازار انحصاري بالاي چهل ميليون را براي تلگرام فراهم كرده است. اما واقعيت اين است كه آن فيلتر‌هاي معني‌دار مردم را به سمت تلگرام سوق داد.

#تلگرام
✅ #سیاست_شناسی
@politicology