⚛️✳️ اپوزیسیون در نظام پارلمانی (آلمان).. ◀️ آلمان، نمونه دیگری از یک اپوزیسیون پارلمان محور است

⚛️✳️ اپوزیسیون در نظام پارلمانی (آلمان)

◀️ آلمان، نمونه دیگری از یک اپوزیسیون پارلمان محور است. برخلاف نمونه انگلیسی، امکانات متعددی از دموکراسی مستقیم در سطح فدرال وجود دارد و تمهیدات ساختاری مهمی برای شرکت اپوزیسیون در قدرت طراحی شده است. این امر در پارلمان شامل نقش مهم احزاب اقلیت در شکل دهی به دستور کار پارلمان، سهم معنادار آنها در کمیته شیوخ و توانایی بالای آنها برای وتوی هرگونه اصلاحیه بر قانون اساسی است که به آرای بیش از دو سوم کل نمایندگان نیازمند است.

از سوی دیگر توانایی مجلس ایالتی «بوندسرات» برای وتوی بسیاری از لوایح مصوب «بوندشتاگ» از مهمترین سلاح های اپوزیسیون است. یک سوم نمایندگان پارلمان هم می توانند هر مصوبه آن را در دادگاه قانون اساسی به چالش بکشند؛ ابزاری که به طور عمده توسط احزاب اپوزیسیون مورد استفاده قرار می گیرد.

در چنین شرایطی مذاتکرات میان دولت و اپوزیسیون، پشت درهای بسته، نقش مهمی در پیشبرد امور دارد؛ امری که شفافیت را در ساختار سیاسی کاهش می دهد. از سوی دیگر، قدرت وتوی اپوزیسیون توانایی دولت برای پیشبرد سیاست هایش را تا حدود زیادی محدود کرده و گاه آن را به «مهمان خانه» مخالفان مبدل می سازد. چنین وضعیتی مسئولیت پذیری دولت در برابر عواقب سیاست هایش را تا حدودزیادی کم می کند.

#اپوزیسیون #آلمان #نظام_پارلمانی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology