❇️☸ 🔰🔰🔰 چرا نااطمینانی اقتصادی در دور دوم دولت‌ها افزایش می‌یابد؟

❇️☸ 🔰🔰🔰 چرا نااطمینانی اقتصادی در دور دوم دولت‌ها افزایش می‌یابد؟


❇️ سیاستمداران حاکم در دولت چون که در دوره اول انگیزه دارند تا در انتخابات دوره دوم پیروز شوند تمام تلاش خود را برای حفظ ثبات اقتصادی به کار می‌گیرند اما در دوره دوم انگیزه ندارند.

❇️ عملکرد دولت خاتمی در دوره دوم و تلاش روسای جمهور برای حفظ وجهه و اعتبار خود چنین فرضیه‌ای را رد می‌کند. هرچند نبود کنترل‌های حزبی هنگام تصمیم‌گیری‌های کلیدی مانند انتخاب کابینه، برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی و مدیریت بحران‌های اقتصادی و سیاسی و تنظیم تعاملات با سایر رقبا اهمیت این فرضیه را نشان می‌دهد.

❇️ در هر حال، نکته مهم این است که چرا حداقل در ۱۶ سال اخیر دولت‌هایی بر مسند امور قرار گرفته‌اند که کمترین پشتوانه حزبی ممکن را داشته‌اند؟ منشأ سوم، دخالت‌ها و مدیریت‌های خارج از کنترل قوه مجریه می‌تواند باشد.

❇️ شواهد و وقایع نشان می‌دهد که در زمان حاکمیت دو رئیس‌جمهور اخیر، تخریب روابط خارجی و فشار تحریم‌ها در دوره دوم به اوج خود رسیده است با اینکه در دوره اول یا آرامش نسبی برقرار بوده یا حتی توافقی با طرف‌های خارجی صورت گرفته است. یا میزان مداخله در تعیین اعضای کابینه یا فشار برای خروج از کابینه در دوره دوم بیش از دوره اول بوده است.

❇️ البته لازم است محققان اقتصادی به روش تاریخی با کنار هم گذاشتن شواهد و وقایع مختلف بیش از این مطالعه کنند تا معمای بی‌ثباتی اقتصادی در دوره دوم روسای جمهور شفاف‌تر شود. در مجموع، بازگرداندن اطمینان و ثبات به اقتصاد فراتر از سیاستگذاری اقتصادی است.

❇️ ما در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با روابط بین‌الملل، باید هزینه‌ها و فایده‌های رفتار بی‌ثبات‌کننده اقتصاد را در نظر بگیریم، اگر به دنبال ایجاد یا برهم‌زدن روابط با سایر کشورها هستیم، باید اثرات این تصمیم را بر روی ثبات اقتصادی کشور در نظر بگیریم.

❇️ هنگامی که آمریکا به دنبال خروج از برجام بود، باید دولت پیش‌بینی می‌کرد که این تصمیم چه میزان در افزایش نرخ ارز تاثیرگذار است، در سیاستگذاری اقتصادی، همه رفتارهای سیاست خارجی و داخلی باید رصد شود که چه میزان در بی‌ثبات‌سازی اقتصادی تاثیرگذار است. در واقع سیاستگذاری اقتصادی در درون سیاست‌های خارجی و داخلی و امنیتی محقق می‌شود.
👈اقتصادنیوز

✅ #سیاست_شناسی
@politicology