‍ ☸✴️ ‍ ‍ رمان ۱۹۸۴ جورج اورول را بخوانیم …. ✍ زانا صالحی

‍ ☸✴️ ‍ ‍ رمان 1984 جورج اورول را بخوانیم...
✍ زانا صالحی

◀️کسانی که 1984 را خوانده اند بلافاصله در ذهن خود حامی وینستون شده و با افکارش همراه میشوند (وینستون اصلی ترین شخصیت رمان معروف 1984 است).
🔸این رمان با به تصویر کشیدن اوضاع و احوالی حاوی انحصار، محدودیت، تحمیل، جعل، تحریف، ریا، نظارت شدید، مهار و کنترل همه ی جوانب زندگی، سعی دارد بگوید: انسان با این شرایط یک برده است و در مقابل پاسخ می شنود که: " آزادی بردگی است"، "جنگ صلح است"، "نادانی توانایی است". (سه شعار حزب حاکم در نظام فرضی کتاب)!.
🔸نویسنده، نظامی بسته و اقتدارگرا را با تمامی خصوصیات ویژه اش ترسیم می کند، نظامی که در آن "پلیس اندیشه" مجوز بازداشت افراد را با افکاری که هنوز مطرح نشده اند را دارد..و جرمی با عنوان جرم چهره، هراس شهروندان را می افزاید و به همین دلیل محکوم به عدم ابراز حالات عاطفی و احساسی خود حتی در چهره شان هستند!
🔸چشم و گوش های "پادشاه" یا "نظام حاکم" عبارت اند از (تله اسکرین ها) که حتی در خانه های مردم هم نصب و روز شب افعال و اقوال و حتی احساسات را شناسایی کرده و می پایند. همه چیز مخابره می شود.
🔸تحریف و جعل وقایع، اسناد و کتب از مهم ترین کارهاست، شاید مورد نیاز ترین آنها!
همه جا صحبت از انقلابی باشکوه و شخصیتی منجی است که "ناظر کبیر" نام دارد، او و دستاوردهای انقلابش مردمی را که اسیر قحطی, گرانی و.. شده اند نجات داده است!!!
🔸مردم بعد از انقلاب از اسارت پلیدی ها رهایی یافته و اکنون به پاس دستاوردهای کم نظیرش خوش و خرم اند!!
🔸اما خیال وینستون یک لحظه هم از اعضای حزب مرکزی و پلیس های حاکمیت راحت نیست، او کارمند نظام است و کارش جعل اسناد و صفحات مطبوعات اما دارای اندیشه ای مخالف با ناظر کبیر، انقلاب، آموزه ها و دستاوردهای آن!
🔹آیا براستی: جنگ صلح است؟ آزادی بردگی است؟ نادانی توانایی است؟

🔹1984 را حداقل یکبار بخوانیم!

✅ #سیاست_شناسی
@politicology