❇️ خشونت نسبت به دیگران، دلیل بر ضعف است …

❇️ خشونت نسبت به دیگران، دلیل بر ضعف است...

👈اگر انسان در برابر دشمن و مخالف خود احساس ضعف کند، به خشونت روی می‌آورد. رژیم هایی که بسیار خشونت می‌ورزند، این خشونت‌ورزی، دلیلی بر قوتشان نیست، بلکه دلیلی بر ضعفشان است.

🔺نظامی که ۱۰۰ هزار یا ۵۰۰ هزار نفر از مخالفانش در میدانی تجمع می‌کنند و با حکومت مخالفت می‌کنند، نظام قوی‌ای است، نه آن نظامی که وقتی دو دانشجو هم با یکدیگر صحبت می کنند، احساس خطر می‌کند.

🔺انسان وقتی که اعتماد به نفس ندارد و خود را در برابر مخالف خود ضعیف می‌بیند، به خشونت روی می‌آورد. لذا رژیم‌های با طمانینه، رژیم‌های قوی‌ای هستند. اما حکومت‌هایی که طمانینه و مدارا ندارند، هر کسی در گوشه‌ای سخنی بگوید، آن را علیه خود می‌دانند و احساس خطر می‌کنند. به تعبیر قرآن، "يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ" یعنی هر فریادی را، فریادی علیه خود تعبیر می‌کنند.

🔺سعدی می‌گوید وقتی گربه می‌فهمد که هیچ راه فراری در برابر سگ ندارد و برای بقای خویش راهی نمی‌بیند، بیشترین و وحشیانه‌ترین حمله‌ها را به سگ می‌کند.

🔸به زبان روانشناختی، عقده‌ی حقارت، همیشه خشونت‌آور است. وقتی انسانی خود را حقیرتر از بقیه بداند، دست به خشونت می‌زند. ✍️ مصطفی ملکیان

#خشونت
✅ #سیاست_شناسی
@politicology