⚛️✳️ احتمالاجنگی درراه است!. ✍️ حمید آصفی (بخش نخست)

⚛️✳️ احتمالاجنگی درراه است!
✍️ حمید آصفی (بخش نخست)

👈درآن لحظه که ترامپ به طور رسمی ازقرارداد برجام خارج شدحضور جان بولتون،مشاور امنیت ملی آمریکا در صحنۀ ابطال برجام بسیار معنادار بودچون اوسیاست تغییر رژیم در ایران را دنبال میکند. اسراییل و عربستان به سرعت از لغو این قرارداد حمایت کردند.تا پیش ازخروج ازبرجام مقامات ارشددولت ترامپ،هشدارهای پیوسته علیه موشکهای جمهوری اسلامی و دخالتهای آن در سوریه و یمن و لبنان میدادند. آمریکا، همواره جمهوری ایران را مانع مهمی در حفظ ساختارهای هژمونی اش در خاورمیانه دیده است وامنیت اسرائیل برای آمریکا در خاورمیانه حیاتی است. اسرائیل از جنگ دوم جهانی به عنوان بازوی نظامی آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقاساخته و پرورده شده است و یکی از ساختارهای کلیدی آمریکا برای اعمال هژمونی اش در این منطقه است.حاکمیت ایران با حمایت وتقویت حزب الله جبهۀ جنگی علیه اسرائیل در لبنان درست کرده و این همواره برای آمریکا غیرقابل قبول بوده است.

◀️عربستان نیزپایگاه مهم آمریکا بوده است و ایران دریمن در جنگ نیابتی با عربستان است. این هاازدلایل مهمی است که ترامپ برای تنبیه وتغییررفتار ویا تغییر رژیم درایران بعنوان گزینه های روی میزدارد. اماآمریکا اهداف بزرگتری را دنبال میکند و اگرتصورشودبا خروج آمریکا از برجام، اوضاع اقتصادی_سیاسی کشورماصرفابه بعدازبرجام باز میگرددمیتوانداشتباه وخطای تحلیلی مهلکی رابرای ایران رقم بزند.

◀️با به قدرت رسیدن ترامپ تغییرات بزرگی در اوضاع جهان به وجود آمده است. برای آن بخش از بورژوازی آمریکاکه ترامپ نماینده و سخنگویش است، مسئلۀ عمده خروج ازبرجام نیست بلکه برهم زدن کل روابط و نُرم های بین المللی است که برجام نیز در چارچوبۀ آن قراردارد.به قدرت رسیدن ترامپ وتنش آمریکاباایران اینباراین دورازتنش باقواعدیً متفاوت از قواعد سابق وکلاسیک آمریکا پیش خواهد رفت.

◀️دردوران بوش پسر عمدتادرچارچوب قدرت و قواعد و قوانین و نهادهای بین المللی‌ که از جنگ جهانی دوم معماری و بنا شده بود حرکت میکرد اماترامپ در حال به چالش گرفتن یک به یک آنها است وحتی ناتورا که پیمان نظامی میان آمریکای شمالی واروپا است بیفایده اعلام کرده است.خروج از برجام باچرخش آمریکا در قبال کرۀ شمالی،حرکتهایی بر بستر یک سیاست بزرگ هستند. در حال حاضر،رقابتهای ژئواستراتژیک وژئواکونومیک ورقابت برای داشتن جای پا درمناطق استراتژیک جهان میان آمریکابا چین، روسیه و اتحادیه اروپا در سه محور خاورمیانه، منطقه پاسیفیک (اقیانوس آرام) و اوکراین در جریان است.دولت ترامپ در راه چالش ومسابقه باچین و روسیه و اتحادیه اروپا،ایران را مانعی برای خودمیبیند.

◀️دولت ترامپ بااعمال فشار بر ایران دو هدف را دنبال میکنداول بااین هدف که ایران دست ازمانور دادن در شکاف تضادهای فی مابین این قدرتها بردارد ودرکمپ آمریکاقرارگیردیامتعارف شودودرغیراینصورت حاکمیت رابه زیرکشد.هدف دوم این است که تکلیف اتحادیه اروپا را روشن کند که آیا میخواهد متحد آمریکادر مقابل چین باشدوچین را وادار به تعیین تکلیف کند که آیا با آمریکا علیه قدرتهای بزرگ دیگر مانند روسیه و اتحادیه اروپا خواهد بود.سیاست ترامپ در حال حاضربه این روال در حال اجراست وهنوزالتهاب وبحران بورژوازی آمریکاداروی شیوه انتظام بخش خودراپیدانکرده است.

#ترامپ #تحریم #جنگ #خاورمیانه
✅ #سیاست_شناسی
@politicology