‍ ☸️✴️ عباس امیر انتظام قدیمی‌‌ترین زندانی سیاسی ایران در گذشت …👈عباس امیرانتظام (زادهٔ ۲۷ مرداد ۱۳۱۱ خورشیدی در تهران - ۲۱ تیر ۱۳

‍ ☸️✴️ عباس امیر انتظام قدیمی‌‌ترین زندانی سیاسی ایران در گذشت

#عبرتی_از_تاریخ
👈عباس امیرانتظام (زادهٔ ۲۷ مرداد ۱۳۱۱ خورشیدی در تهران - ۲۱ تیر ۱۳۹۷ خورشیدی)، سیاستمدار ایرانی، معاون نخست‌وزیر و نیز سخنگوی دولت مهدی بازرگان، عضو جبهه ملی ایران است. امیرانتظام نخستین و قدیمی‌ترین زندانی سیاسی پس از انقلاب ایران به‌شمار می‌رود که از تاریخ ۲۸ آذر ماه ۱۳۵۸ تا اواسط دهه هفتاد در زندان به سر برد.

🔳 امیرانتظام از هواداران محمد مصدق بود و پس از کودتای ۲۸ مرداد به نهضت مقاومت ملی پیوست و از اعضای فعال آن سازمان بود و با رهبران آن به ویژه مهدی بازرگان ارتباط نزدیک داشت. روابط او با بازرگان از دانشگاه تهران شروع شده بود، زمانی که بازرگان استاد و رئیس دانشکده فنی بود و امیرانتظام دانشجوی وی مورد احترام و اعتماد بازرگان بود.

🔳او در زمان نخست‌وزیری مهدی بازرگان، چندین مسئولیت از جمله معاونت نخست‌وزیری و سخن‌گوی دولت را بر عهده داشت. امیرانتظام از مخالفین ولایت فقیه بود....

🔳در زمانی که امیرانتظام به عنوان سفیر در اسکاندیناوی مشغول کار بود، پس از گروگان‌گیری در سفارت ایالات متحده آمریکا، او را به ایران احضار کردند و به اتهام ارتباط با آمریکا محاکمه کردند.

🔳دانشجویان تسخیرکننده سفارت آمریکا معتقد بودند که وی جزو عوامل آمریکا در دولت موقت بود.

🔳از جمله موارد اتهامی ‌این بود که ‌امیرانتظام در نامه‌ها، سفیر سابق‌ آمریکا را "Dear" خطاب کرده بود. امیرانتظام به اعدام محکوم شد اما با تلاش‌های بازرگان، حکم او به حبس ابد تقلیل یافت. در چند سال اخیر به دلیل شدت بیماری و نیز جراحی‌های پی‌درپی، در خانهٔ خود تحت نظر بود.

🔸🔸او خواستار تغییر نظام سیاسی ایران از طریق برگزاری همه‌پرسی بود...

🔳در واپسین روزهای حیات آیت‌الله محمدی گیلانی، عباس امیرانتظام وقتی متوجه شد او در بیمارستان بستری است، بر بالین او حاضر شد. خم شد و در گوش قاضی دادگاهی که ناعادلانه حکم به اعدام و سپس حبس ابد او را داده بود، با طمانینه زمزمه کرد: «سلام. من عباس‌ امیرانتظام هستم. حتما به خاطر دارید.‌ امیدوارم بهبودی پیدا کنید». گیلانی، چشمانش را باز کرد. پیرمرد و همسرش از اتاق خارج شدند.

🔳پس از ملاقات با محمدی گیلانی در بیمارستان پارس تهران نوشت : «انتقام‌جویی نه تنها در تضاد با منافع ملی است که دوباره جامعه را از پویش و رشد و تکاپو باز می‌دارد و به دور باطل خشونت و انتقام می‌اندازد. جامعه ‌امروز ایران بیش از هر چیز تشنه اخلاق بخشایش‌گرایانه است. ارتقای اخلاق در گرو بخشودن خشونت‌ورزان ‌اما از یاد نبردن جنایات آنان است».

#عباس_امیر_انتظام #امیرانتظام #محمدی_گیلانی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology