✳️⚛️ غرب ستیزان، لیبرال‌ها و مطالبات بخش‌های محروم جامعه. ✍️بهمن ارجمند

✳️⚛️ غرب ستیزان ، لیبرال ها و مطالبات بخش های محروم جامعه
✍️بهمن ارجمند

👈 اگر بخواهیم غرب را در سه بُعد بازشناسیم ، مهمترین شاخصه ی فرهنگی غرب ، مدرنیسم است. مهمترین شاخصه ی سیاسی اش دموکراسی و مهمترین شاخصه ی اقتصادی اش سرمایه داری است.

◀️شگفت انگیز است که چرا و چگونه غرب ستیزان در حالی که به شدت از مدرنیسم و دموکراسی متنفرند اما از بُعد اقتصادی غرب یعنی سرمایه داری ، چندان بیزاری نمی جویند و وجدانشان را با آن درگیر نمی سازند.

◀️ غرب ستیزان واقعا نمی دانند وقتی به بیمارستان می روند و مسئولین بیمارستان به آنان می گویند یا پول بده یا برو بمیر و هیچ کس از آنان حمایت نمی کند ، این یعنی شکل شنیع همان مرحله ی ابتدایی سرمایه داری به عنوان رویه ی اقتصادی غرب. غرب ستیران بهتر است در برابر ورود نامتعارف و مبالغه آمیز این بُعد از غرب نیز اندکی فقط اندکی برافروخته شوند و موضع بگیرند.

◀️ متاسفانه در این میان یک مسئله به شدت مورد غفلت قرار گرفته است : تمدن غرب ، در کنار سرمایه داری به ابعاد فرهنگی و سیاسی خود، یعنی مدرنیسم و دموکراسی میدان می دهد تا سرمایه داری را تصحیح کند اما غرب ستیزان ، با ابعاد مدرنیسم و دموکراسی مخالفت می ورزند تا شکلی شنیع، مشمئز کننده و مخوف از سرمایه داری تثبیت شود و این حیرت انگیز است.

◀️ البته نمی توان در این میان از تئوری پردازی آشفته ی لیبرال های ایرانی غفلت کرد. لیبرال هایی که صرفا مدافع بازار آزاد و مالکیت خصوصی هستند و نسبت به زمینه های اجتماعی حفظ لیبرال دموکراسی بی تفاوت اند. زمینه ی اجتماعی حفظ لیبرال دموکراسی، تقویت جامعه مدنی است و جامعه مدنی، حوزه های مستقل از قدرت است و مصداق این حوزه های مستقل از قدرت ، فقط وجود احزاب لیبرال و وجود مطبوعات آزادی نیست که منعکس کننده و مدافع بازار آزاد و مالکیت بی حد و حصرند بلکه علاوه بر این ها ، وجود سندیکاها و اصناف نیروی کار و خدمت جامعه نیز بخشی از جامعه مدنی است که باید به رسمیت شناخته شود تا مناسبات عقلانی معطوف به بقای همگانی در عرصه ی وضع قانون و اجرای آن ممکن گردد.

◀️ دموکراسی زمانی عملا محقق میشود که بخش های مختلف جامعه بتوانند آزادانه در عرصه ی قانون گذاری و اجرا نماینده داشته باشند تا در وضع قانون و اجرای آن ، معدلی از خواسته های عمومی جامعه مورد لحاظ قرار گیرد. بنابراین راه نیل به دموکراسی با سرکوب خواست بخشی از جامعه و میدان دادن به بخش دیگری از جامعه ممکن نیست. بخش سرکوب شده حتی اگر مطالبه اش به عنوان مطالبه ی سوسیالیستی معرفی شود ، مطالبه ای است واقعی و در نسبت با بقای بخش های محروم جامعه است. سرکوب خواسته های سوسیالیستی( تاکید بر تعهدات دولت در تامین ابتدایی ترین حقوق شهروندان در زمینه ی بهداشت، درمان، آموزش، فرهنگ،خوراک، مسکن و ....) صرفا امکاناتی است جهت فاصله بیشتر طبقاتی، نظامی گری، انحصار طلبی، سرکوب و در نهایت نابودی همان دموکراسی ادعا شده.
بهمن ارجمند

#غرب_ستیزی #دموکراسی #لیبرالیسم #توسعه_سیاسی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology