❇️☸ «ستاره، مربع‌» های تلویزیون و حکایت تلخ تولید. ✍ مصطفی داننده

❇️☸ «ستاره، مربع‌»های تلویزیون و حکایت تلخ تولید
✍ مصطفی داننده

تلویزیون در تسخیر« ستاره، مربع»هاست. تقریبا بخشی از اجرای همه مجری‌های تلویزیون شده است تبلیغ برای اپلیکیشن‌های پرداخت مالی. حتی عادل فردوسی‌پور که همیشه سعی می‌کرد وارد این بازی نشود، هم مجبور به تبلیغ یکی از این ستاره، مربع‌ها شده است. البته او برخلاف دیگر مجری‌ها از روی کاغذ این تبلیغ را می‌خواند و نشان می‌دهد که از روی اجبار این کار را می‌کند.

جدا از راه رفتن این «ستاره، مربع‌»ها روی اعصاب مخاطب، این داستان حکایت عجیبی دارد که کمتر به آن پرداخته شده است. راستی چرا خبری از تبلیغات کالاهای تولید ایرانی در صداوسیما نیست و این مجموعه در تسخیر این اپلیکیشن‌های پرداخت مالی و یا بانک‌هاست.

با توجه به شرایط مالی فعلی، همه در حال فرار از تولید هستند چون به شدت راه‌های آسان‌تری برای پول درآوردن وجود دارد. یک تولید کننده برای پول درآوردن و ایجاد اشتغال باید از هفت خوان رستم بگذرد و همچون فرهاد، بیستون را بکند.

آدمی که عقل معاش داشته باشد، دوست ندارد پولش را وارد جریانی کند که آخرش به ورشکستگی و بدهی ختم می‌شود. گفته می شود سرمایه، ترسو است و همیشه هوشمندانه جای خود را انتخاب می کند.

در زمان‌های نه چندان دور، پول‌دارها در ایران کارخانه دار بودند یعنی تولید می‌کردند. بنز سوار شدن نشان کارخانه دار بودن بود. حالا اما داستان فرق کرده است. بایک جابه‌جایی قیمت ارز و یا با ساختن یک ساختمان می‌شود ده‌ها برابر یک کارخانه دار پول درآورد و در برح عاج نشست.

تیم‌های فوتبال ایران را ببیند. زمانی تبلیغات پیراهن آنها، کارخانه‌ها بود اما الان اپراتورهای تلفن همراه یا چیزهایی شبیه به این. تبلیغات دور زمین در تسخیر بانک‌هاست.

باید این سوال را بپرسیم که چه بلایی سر تولید کنندگان ایرانی آمده است؟ چرا همه از تولید فرار می‌کنند؟

واقعا اگر شرایط به همین شکل ادامه داشته باشد، باید رسما فاتحه تولید در ایران را خواند. به خاطره‌های خود برگردید. حتما یک یخچال یا تلویزیون ایرانی در آن حضور دارد. خیلی از ما آب‌میوه‌هایی را خوردیم که آب میوه گیری آن ایرانی بوده است. خیلی از ما با کفش‌های ملی و بلا بزرگ شدیم. آنها بخشی از خاطرات کودکی ما را ساخته‌اند.

یادمان باشد تعطیلی تولید یعنی بیکاری، یعنی بحران‌های اجتماعی و فرهنگی. در همه جهان تلاش گسترده ای برای بهبود شرایط کسب و کار و در نتیجه آسان سازی تولید و تجارت در زمینه های مختلف انجام می شود تا تولید کنندگان فرار نکنند و مثل خیلی‌ها به سمت طلا خریدن یا دپو کردن سکه و دلار نباشند.

شاید این ستاره، مربع‌ها برای تلویزیون، پول داشته باشد اما روایت‌گر حکایت تلخی است. تلخ‌تر از قهره‌های تلخی است که با شکر هم شیرین نمی‌شوند.

در پایان باید گفت قطعا در دنیای امروز، بخش خدمات در کنار صنعت و کشاورزی، روز به روز در حال رشد است و حتی در کشور شهره به صنعت چون آلمان هم حجم بخش خدمات بزرگتر از بخش صنعت شده است اما آنها به هیچ وجه از بخش صنعت و تولید چشم پوشی نکرد کاری که به نظر می‌رسد ما آن را انجام داده‎‌ایم.

✅ #سیاست_شناسی
@politicology