✴️❇️ نیم زنده، نیم مرده برای روسیه. ✍️حسین اصغری ثانی

✴️❇️ نیم زنده، نیم مرده برای روسیه
✍️حسین اصغری ثانی

👈«نه این روسیه، روسیه تزاری است و نه ایران، ایران فتحعلی شاهی». این شاه‌بیت روسفیل‌های وطنی مدافع برقراری رابطه استراتژیک با روسیه است. کسانی که تاثیر متغیر‌هایی چون کدها وژنوم‌های ژئوپلیتیکی بر سیاست خارجی دو کشور را نادیده می گیرند.

🔹جبر جغرافیایی مهم ترین عاملی است که تلاش برای بقا را توجیه می‌کند. خرس‌های شمالی تحت تاثیر ژئوپلیتیک ناگذیر از فریبکاری برای زندگی بوده و هستند. وفاداری آنها تا زمانی است که سیر باشند. تلاش برای کسب منافع حداکثری، مهم ترین اصل در روابط بین‌الملل برای هر بازیگر مستقل است. بنابراین نباید به روسیه خوشبین بود، همانطور که نباید بدبین بود.

🔹منافع موازی، متعارض، مشترک و اختلاف‌زای متاثر از ژنوم‌های ژئوپلیتیکی اجازه روابط استراتژیک را نمی‌دهد. با این وجود چرا برخی اصرار بر رابطه‌ای دارند که عملاً نه وجود دارد و نه می تواند وجود داشته باشد؟!

🔹به نظر می رسد برخی شیفته‌گان روسیه، هنوز در دوران دوقطبی نظم بین الملل هستند و روسیه را شوروی می بینند و نمی خواهند این حقیقت را که روسیه فقط یک قدرت بزرگ تاثیرگذار در سیاست بین‌الملل است که منافع بیشتری در همراهی قدرت‌های بزرگ و تبعیت از آمریکا دارد تا حمایت کامل از ایران.

🔹نباید به چشمک‌های فریبنده روسیه دل بست.هیچ کابوسی برای روسیه وحتشناک تر از تحکیم روابط ایران با غرب نیست. اگر تنها دستاورد احیای روابط ایران و غرب، صادرات نفت و گاز به اروپا باشد، به معنی بی‌اثر شدن دیپلماسی گازی روسیه در برابر اروپا است. آیا آمریکا می تواند از این بیشتر به روسیه ضربه بزند؟ آیا این با نوازش‌های روسی در تضاد است؟ خیر.

🔹به همان اندازه که ایران قدرتمند برای روسیه یک تراژدی وحشتناک است، ایران مرده هم همینطور. سعادت روسیه در ایران نیمه مرده و نیمه زنده است. نه آنقدر زنده که بلای جان خرس شمالی شود ونه آنقدر مرده که سدی طبیعی در برابر دشمنانش را از دست بدهد.

✅ #سیاست_شناسی
@politicology