✴️✳️ شنیدن یا نشنیدن، مسئله این است

✴️✳️ شنیدن یا نشنیدن، مسئله این است

🔸بحران واقعی و عمیق یک نظام سیاسی وقتی آشکار می شود که قدرت اقناع افکار عمومی را از دست داده باشد. وقتی که مدعیاتش را نمی پذیرند و هر دلیل و مدرکی را که ارایه می دهد، همگی با دیده ی شک و گمان به آن می نگرند و یا آن را انکار می کنند. از یک جایی به بعد، حاکمان درمی یابند که میخ هیچ دلیل و مدرکی در سنگ افکار عمومی فرو نمی رود.

داستان مرحوم دکتر کاووس سید امامی هر چه که باشد (و حاق واقع بر کسی آشکار نیست)، این نکته را به عیان فریاد می زند که نظام سیاسی، قدرت اقناع افکار عمومی و نخبگانش را از دست داده است و خرد جمعی در مقابلش مقاومت می کند. حاکمان، لختی بیندیشند چه کرده اند که توان موجه سازی رفتارها و رخدادها را ندارند؟ چرا جامعه در برابر ادعاهایش سرخم نمی کند؟ و چه شده است که افکار عمومی چنین صلب و سخت شده است؟

وضعیت بغرنج و پیچیده ای پیش پای نظامی است که یارای اقناع مردمانش را ندارد و هر رخدادی ممکن است به یک بحران جدید تبدیل شود. نظامی که با ارایه ی اطلاعات و مدارک و دلایل، نه تنها ابهام ها و شک ها را برطرف نمی کند، بلکه بر تیرگی و خیال ها می افزاید. برای شهروندانی که نسبت به حکومت سو ءظن دارند، هر توضیحی بی فایده است.

وقتی گوش های سیاست و قدرت، صدای جامعه را نمی شنود، روزی می رسد که جامعه نیز صدای حاکمان را نخواهد شنید.
پدیده ی غریبی است، هم حاکمان نسبت به جامعه و هم جامعه نسبت به حاکمان، دچار ثقل سامعه شده اند. ✍️ علی زمانیان

✅ #سیاست_شناسی
@politicology