✴️✳️ تنگه‌ی ارز دولتی را دریابید بقیه تنگه‌ها پیشکش …. ✍ محسن زینلی پور

✴️✳️ تنگه ی ارز دولتی را دریابید بقیه تنگه ها پیشکش...
✍ محسن زینلی پور

◀️ تقریبا همه اقتصاددانان و بزرگان علم اقتصاد بر این نکته اتفاق نظر دارند که دو نرخی بودن ارز در جامعه، یعنی وجود قیمتی برای ارز که پایین تر از قیمت تعادلی بازار است، کمترین ضررش وجود رانت و فساد گسترده خواهد بود.

مثل همیشه اینجا کسی با کارشناسان و نظریاتشان کاری ندارد، لااقل تجربه ی همین چند ماه اخیر را که با چشم وگوش خود شاهدش بودیم، ملاک داوری و تصمیم گیری قرار دهید. از روز اول که ارز جهانگیری با نرخ ۴۲۰۰ تومان پا به اقتصاد کشور گذاشت، تا به امروز چند فقره اخبار تایید شده درباره وجود رانت و سواستفاده از ارز دولتی دیده و شنیده اید؟ خبرهای ریزی مانند تخصیص میلیون ها دلار یا یورو ارز دولتی به از ما بهتران و نورچشمی ها، عدم هزینه ی ارز دریافت شده برای واردات و فروش آن به نرخ آزاد در بازار، واردات غیر مرتبط با حوزه ای که ارز برایش دریافت شده، احتکار کالاهایی که با این ارز وارد شده و یا فروش آنها بر مبنای نرخ آزاد در بازار؛ و آخرین فقره ی این گونه خبرها که کمی هم بزرگتر است و آن سرنوشت نامعلوم ۹میلیارد دلار است که به عمد یا اشتباه گفته میشود که گم شده است. در حالی که گم نشده و تحویل افرادی شده که قرار نیست نامشان را همه بدانند. وگرنه دستگاههای نظارتی خیلی راحت میتوانند این پول کلان را ردیابی کرده و از نحوه ی نقل و انتقال آن و مقصد نهایی اش باخبر شوند.

به زعم برخی مسولان شاید نام اینها فساد نباشد! اما هر چه هست، آن چیزی که باید باشد، نیست و خلاف قانون و منافع ملی است.

برای درک بهتر از مبلغ یاد شده بد نیست بدانیم که تمامی هزینه ی ساخت بلندترین برج تجاری جهان یعنی برج خلیفه در دوبی یک و نیم میلیارد دلار بوده و این مبلغ برابر است با هزینه ی ساخت ۶ برج با ابعاد و مشخصات برج خلیفه که امروز به جاذبه ی توریستی و عامل تفاخر امارات متحده ی عربی در دنیا بدل شده است.

به زعم بسیاری از کارشناسان نظامی و اساتید جغرافیای سیاسی، بستن تنگه هرمز شاید برای ایران امکان پذیر باشد اما باز کردن آن برای قدرت های جهانی هم کار چندان دشواری نیست و هزینه های مستقیم و غیرمستقیم انجام چنین عملی برای ما بی شمار خواهد بود.
جالب و البته تاسف آور است که نخستین بار این تهدید نه از جانب یک مقام عالی رتبه نظامی بلکه به طور تلویحی از زبان رئیس دولت، آن هم در سفری رسمی برای بهبود بخشیدن به اوضاع فعلی ما در سیاست خارجی بیان شده است.

🔺 ای کاش یکی از تنگه هایی زیادی که آقای رئیس جمهور با خوشحالی از بستن آنها توسط ایران یاد میکرد، همین تنگه ارز دولتی بود. مگر نه اینکه بستن آن تنگه ها قرار بود با هدف تامین منافع ملی کشور باشد؟ قضاوت را در این باره به خود آقای رئیس جمهور و شما خواننده ی گرامی وامیگذارم، بستن کدام تنگه برای ما و منافع ملی مان در اولویت است و تهدید کدام یک جدی تر و مهلک تر؟ خبرهایی که در بالا به آنها اشاره شد را به یاد بیاورید و به این پرسش پاسخ دهید.

#فساد #تنگه_ارز_دولتی #اولویت_برای_حفظ_منافع_ملی #دونرخی_بودن_ارز
✅ #سیاست_شناسی
@politicology