✳️✴️ همه‌‌آن‌چه باید درباره شهر اورشلیم یا بیت‌المقدس بدانید..۱️⃣-همه چیز از تل‌آویو شروع شد

✳️✴️ همه‌‌آن‌چه باید درباره شهر اورشلیم یا بیت‌المقدس بدانید

1️⃣-همه چیز از تل‌آویو شروع شد
دولت اسراییل اولین بار در تل‌آویو تشکیل شد. سال ۱۹۴۸، نیروهای صهیونیستْ غربِ اورشلیم را در جنگ با پنج ارتش کشور عربی تصرف کردند. بخش شرقی، یعنی قسمت عربی‌ شهر، به‌ دست اردن افتاد.
🔺در اعلامیه تأسیس کشور مستقل اسرائیل (۱۴ می ۱۹۴۸)، که نسخه‌ای از آن در موزه تل‌آویو هست، نامی از اورشلیم (بیت‌المقدس) نیامده است.
🔺اولین کسی که حرف انتقالِ تشکیلات به بیت‌المقدس را (سال ۱۹۴۹) پیش کشید بن‌گوریون بود. او به نقش ۳۰۰۰ساله این شهر در تاریخ دین یهود اشاره و اعلام کرد اورشلیم بخش جدانشدنی کشور اسرائیل است.

2️⃣کاری که قدم‌به‌قدم پیش رفت
گزارش روز یکشنبه نشان داد که دولتْ تغییرات را از سال ۲۰۰۵، یعنی ۱۳ سال پیش، آغاز کرده و قرار بوده همان سال ۱۴۰زیرمجموعه دولتی و ۲۵وزارت‌خانه و شرکت به اورشلیم منتقل شوند. این یعنی ۲هزار و ۷۰۰ کارمند نیز باید انتقالی بگیرند.
🔺سال ۲۰۱۵ آخرین فرصت برای انجام این کار بود؛ اما کندی کار موجب شد پایان آن را به سال ۲۰۱۹ موکول کنند.

3️⃣ چه کسانی ساکن بیت‌المقدس هستند؟
بیت‌المقدس، بزرگترین شهر اسراییل، نزدیک به ۹۰۰هزار نفر، یعنی نزدیک به ۱۰درصدِ کل جمعیت اسرائیل، جمعیت دارد. یهودی‌ها ۶۲درصد و فلسطینی‌ها ۳۷.۷درصد جمعیت شهر را شامل می‌شوند. طی ۱۵۰سال گذشته یهودی‌ها اکثریت ساکنان شهر بوده‌اند.

4️⃣-همه ساکنان اورشلیم اسرائیلی نیستند
در جنگ سال ۱۹۶۷ اسراییل شرق اورشلیم را هم گرفت و ساخت گسترده شهرک‌های یهودی‌نشین را آغاز کرد. نزدیک به ۲۰۰هزار اسرائیلیِ یهودی در شهرک‌های اورشلیم هستند، در حالی که ۳۲۰هزار فلسطینی در میان آنها وجود دارند.
🔺تعداد زیادی از ساکنان شرق اورشلیم فلسطینی‌ هستند. آنها می‌توانند کار کنند، اما به‌عنوان شهروندان فلسطینی شناخته نمی‌شوند. آنها می‌توانند برای به‌دست‌آوردن حق شهروندی ثبت‌نام کنند، اما درخواست‌شان عموما رد می‌شود.

5️⃣جنگی که به پایان نرسیده
روزی بعد از افتتاح سفارت آمریکا در بیت‌المقدس، فلسطینی‌ها هفتادمین سالگرد روز نکبت را جشن می‌گیرند. سال ۱۹۴۸، در همین روز، فلسطینی‌ها مجبور به ترک خانه و دیارشان شدند.
🔺تا پایان ۱۹۴۹، نزدیک به ۴۰ روستای فلسطینی، با ۷۰هزار نفر جمعیت، خالی از سکنه شد. ۴۵هزار فلسطینی خانه‌هایشان را در مناطق حاشیه‌ای و غربی شهر از دست دادند.

6️⃣ یک اقتصاد تقسیم‌شده
نزدیک به ۷۶درصدِ ساکنان شرق بیت‌المقدس زیر خط فقر زندگی می‌کنند. سطح درآمد در مناطق عرب‌نشین ۴۰درصد پایین‌تر از مناطق یهودی‌نشین است.

7️⃣حرکت نمایشی دیپلماتیک
بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰ بیشترِ سفارت‌های کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین در بیت‌المقدس ساخته شد. السالوادور و کاستاریکا آخرین کشورهایی بودند که سفارت‌شان را در تل‌آویو (سال ۲۰۰۶) بازگشایی کردند. گواتمالا که سال ۱۹۸۰ به‌تل‌آویو نقل مکان کرد، بعد از تصویب قانون یکی‌شدن بیت‌المقدس، ساختمان سفارتش را به این شهر منتقل می‌کند.

8️⃣ افتخاری به اسم ترامپ
روز یکشنبه، تیم فوتبال بیطار اورشلیم که سال ۱۹۳۶ افتتاح شد اسمش را به بیطار ترامپِ اورشلیم تغییر داد. وزیر حمل‌ونقل اسرائیل هم اعلام کرد نام ترامپ را بر یکی از ایستگاه‌های متروی شهر خواهد گذاشت.

🔸 منبع:روزآروز
#قدس #بیت_المقدس #اورشلیم
✅ #سیاست_شناسی