☸✴️ تشابهات اوضاع کنونی ما با اوضاع شوروی سابق. ✍کاظم نادر علی

☸✴️ تشابهات اوضاع کنونی ما با اوضاع شوروی سابق
✍كاظم نادر علي

◀️شوروی با وجود اقتصاد آسیب پذیر اولویتش صدور کمونیسم و مبارزه با امپریالیسم و سرنگونی رژیم های دستنشانده غرب و جنگهای نیابتی با غرب در جهان بود
نظام ما هم در این سالها روی صدور انقلاب و مبارزه با استکبار جهانی و مقابله بارژیم های مرتجع عرب و نفوذ شیعه گری و جنگهای نیابتی در فلسطین و یمن و عراق و سوریه و آفریقا و لبنان و..هزینه های هنگفتی داشتند و جزو اولویتهای نظام بوده

🔶شوروی بخاطر سیاستهای خارجیش نتوانست از وامهای بانک جهانی و سرمایگذاری خارجی استفاده بهینه کنه چون کشورهای جهان مطمئن بودند این وامها نیز صرف پروژه های تسلیحاتی میشود
در ایران هم همینطور در بخش سرمایگذاری خارجی یا استفاده از وامهای صنوق بین المللی و بانک جهانی یا فاینانس و...هیچ دستاوردی نداشتیم شاهد فرار سرمایه ها نیز بودیم.

🔶شوروی با رژه اقتدار و ساخت انواع موشک برای مردمش از اقتدار دم میزد در حالیکه صفهای طولانی مردم برای خرید مایحتاج از فروشگاهها دستمایه تمسخر اقتدار این کشور در جهان شده بود.
ما هم از صفر تا صد انواع مواد اولیه از پوشک تا ...وارد میکنیم و انواع صفهای طولانی برای خرید گوشت منجمد با کارت ملی ومرغ منجمد و شکر و روغن و پوشک سهمیه ای و...داریم ولی معتقدیم دارای اقتداریم چون موشک میسازیم.

🔶قیمت یک خودروی ارزان(لادا) در شوروی معادل دستمزد 4 ساله یک کارمند بود و قیمت همان خودرو با پورشه در آمریکا برابری میکرد تنها خلاقیت خودروسازان شوروی فروش همان خودرو در دهها رنگ مختلف بود.
در ایران هم قیمت پراید برابر دستمزد 2 ساله یک کارمند معمولی است درحالیکه با حداقل دستمزد یک کارگر در آمریکا طی دو سال میشه یک هیوندا سانتافه 32 هزار دلاری خرید.

🔶فشارهای اقتصادی در شوروی باعث شد تا نارضایتی مردمی بیشتر شود و همین سبب روی کار آمدن یک دولت اصلاح طلب طرفدار مذاکرات بنام گورباچف شد.
گورباچف معتقد بود کلید حل مشکلات اقتصادی در سایه توافق با اروپا و توافق با اروپا هم در سایه توافق اصلی با غرب است تا بتواند اقتصادش را سروسامان دهد.
در ایران هم بعد فشارهای اقتصادی در سالهای 90-91 یک دولت اصلاح طلب روی کار آمد که معتقد بود کلید حل مشکلات اقتصادی کشور در سایه توافق با کدخدا یعنی آمریکاست.

🔶در شوروی نیز بعد حصول توافق با غرب ، جراید و رسانه های تندروهای کمونیسمی شروع به انتقادات تند از گورباچف کردند چون معتقد بودند این توافق به زیان شوروی است.
در ایران هم چه در روزهای مذاکرات چه بعد امضای توافق برجام تندروها به هر شکلی دنبال شکست برجام بودند.

🔶در شوروی نیز بعد پایان دادن به رقابت تسلیحاتی بحث حقوق بشر بولد شد و دوباره فشارهای اقتصادی افزایش یافت تا سبب نارضایتی های مردمی شود.
در ایران نیز بعد پایان دادن به برنامه هسته ای اینبار بحث حقوق بشر و برنامه موشکی ایران بولد شد خصوصا که تا برجام امضا شد با نوشتن شعارها و تهدیدات علیه اسرائیل بر روی موشکها عملا این بهانه را بهشون دادند .

✅ #سیاست_شناسی
@politicology