❇️✴️ حرف اول و آخر!. ✍️رضا میرزایی

❇️✴️ حرف اول و آخر!
✍️رضا میرزایی

👈در یک نگاه کل نگر وضعیت فعلی ما ، علی الظاهر وضعیت مناسبی نیست!؟، اما برای رهایی یا خروج از این وضعیت بهرحال بایستی به فعالیت ها ادامه داد. گر چه ابعاد اقتصادی و فرهنگی ، و حتی دینی! (شاید بیشتر درست اجرا نشدن)، به ترتیب اولویت به عنوان مسائل جاری مطرح می باشد ، و دلیل آن بیشتر به حاصل جمع عوامل مختلفی منتسب شده است، و البته بعید نیست که این وضعیت موجود خوب، یا بد یا متوسط «یک نتیجه از اقدامات قبلی و حتی فعلی خودمان در وادی سیاسی ، البته بادر نظر گیری نقش آفرینی اقدام کنندگان و تصمیم گیران» باشد! ، اما موضوع مهم اینکه آیا «حرف اول و آخر» در وضعیت موجود در قالب قوانین جاری کشور زده می شود؟ و حتی می توان مدعی شد که عملی خلاف قانون انجام نشده است؟درک پاسخ مهم است!؟
🔺 مطابق آرمان های اولیه شکل گیری انقلاب اسلامی کشور ، مردم ، منابع کشور ، و ... برای اسلام است. برای مبارزه با استکبار است. برای حمایت از مستضعفان جهان است... و بعدها نیز در قانون اساسی کشور جای گرفته است. این یک نگرش و راهبرد کاملا واضح است ، که هیچ عقل سلیمی مغایر نبودن آنرا با جهان سرمایه داری و حرکت های استعمار گونه و البته موضوعاتی اینچنین را تایید نمی نماید. بنابراین این جریانات با این آرمان به طور حتم مقابله خواهند کرد!. صدور انقلاب نیز واژه و مفهوم عملی مشخصی دارد و بالطبع در این وضعیت تقابلی موجود بویژه وقتی با موضوع مذهب همراه شود، بعید است مورد توجه ، واکنش و تقابل حتی کشور های همسایه قرار نگیرد.حتی اینجا ما وضعیتمان کمی با عرضه یا تبلیغ دین یا مذهب (با اختیار طرف مقابل در انتخاب یا رد!، فرق می کند) چرا که حیطه کلی ، اسلام سیاسی است و اظهار نظر راجع به برتری مذهبی هم وجود دارد ،هر چند تبلیغ کلی اسلام در بلاد دیگر(کفر) نیز در دستور کار قرار دارد. بهر حال این موضوعات در روابط بین المللی صرفنظر از ارزش گذاری به شدت برایمان هزینه و تنش آور است، البته اینجا این سوال هم مطرح است که صدور انقلاب ، و یا آرایش اسلام سیاسی در شکل فعلی آیا بهترین حالت است یا احتمالا حالت های قابل قبول دیگری نیز می تواند داشته باشد!؟ ، و سوال های مهم دیگری نیز مطرح است: آیا افراد توانمندی مسئولیت اجرای آن را به عهده گرفته اند؟ ، و یا اینکه به چه میزان افراد از این عنوان و راهبرد در راستای منافع شخصی خود سواستفاده کرده اند؟! ... البته اینکه این راهبرد بایستی پس از چه حد و میزانی از سطح رفاه ، توسعه ، فقر زدایی و رفع مشکلات داخل کشور، اجرایی شود ، و اولویت با چیست؟ نیز مطرح است که بعید است در قانون اساسی مطرح نباشد!؟ صرف نظر از موافق بودن یا نبودن! عدم رعایت این اولویت ها در برنامه ریزی کلان و بودجه بندی موجب واکنش در داخل خواهد شد، و اگر مورد توجه قرار نگیرد!، احتمالا موضوع به خیابان می آید! ، پلیس هم مطابق قانون، وظیفه و دستور برخورد می کند و ادامه ماجرا... و خلاصه اینکه جامعه وارد مرحله تنش و مستعد بحران می شود!؟ بهر حال اینکه اولویت با رفع مشکلات داخل است و یا اینکه خیر ؟! ، چیزی است که بعید است در قانون اساسی تعریف مشخصی نداشته باشد!؟
◀️اینکه قانون فعلی نیاز به اصلاح یا تغییر دارد یا خیر! ، موضوعی جداگانه از اجرای درست قوانین در چارچوب فعلی است!
🔺اینجا شاید بتوان گفت خروج از وضعیت نامناسب فعلی نیازمند واکاوی این موضوع است که حرف اول و آخر را قانون (فعلی) می زند. این موضوع بدیهی است که اگر تعداد قابل توجهی از مردم دید اصلاح یا تغییر نسبت به قانون داشته باشند و قانون نوشته شده راهکاری برای آن ایجاد نکرده باشد! ،این ضعف قانون در نادیده گرفتن حقوقی از مردم تلقی می شود ،و در نتیجه نیاز به مطرح رسمی و اصلاحات دارد. عدم توجه به اصلاحات در قانون، توسعه سیاسی و خروج از انحصار سیاسی ، فساد ادامه دار، انحصار ادامه دار، کاسبکاری با نام دین در کنار فقر و بیکاری، حکومت یا ریاست انحصاری با تمایل خانوادگی ، هرج و مرج در حرکت ثروت ملی در راستای توسعه و رفاه ... (در صورت عدم توجه و «رفع» ، که البته رفع واضحی نداشته ایم!؟) معیارهای تصمیم گیری متفاوتی را به پیش روی مردم خواهد آورد!؟ ، که تاریخ گواه همیشگی آن است.
🔺قاعده عام پسند آن است که قانون درست اجرا شود ! ، و حرف اول و آخر را قانون بزند...این موضوع نیز مهم است که اشخاص نیز بر اساس پست ها ، مقام ها ، و اختیاراتی که البته قانون به آنها داده است، صحبت و اظهار نظر نمایند و نه فراتر از آن...

#قانون #اصلاحات #حاکمیت_قانون
✅ #سیاست_شناسی
@politicology