☸️✴️ تعارض نسل‌ها. ✍️سید سلمان موسوی

☸️✴️ تعارض نسل ها
✍️سید سلمان موسوی

◀️یکی از مهمترین مسایل و مشکلاتی که حاکمیت ها در زمان زمامداری خود با آن روبرو هستند انشقاق، فاصله و تعارضات میان نسل هاست.
مطابق نظر برگر و لاکمن جامعه محصول افکار، نیازها و خواسته های اجتماعی افراد است.
بدین معنی که جامعه و نهادهای اجتماعی یا ساختارهای فرهنگی اجتماعی موجود در هر جامعه برآمده و محصول نیازها و خواسته های هر نسل می تواند باشد.
با توجه به گذشت چهار دهه از عمر انقلاب ایران ساختارهای فرهنگی و نهادهای موجود در بدنه حاکمیت، تغییر و تحولاتی مبتنی بر نیازها و خواسته های نسل امروز نداشته است و این عامل مهم یکی از مهمترین عوامل انشقاق و فاصله میان حاکمیت و نسل امروز است.
برای ترمیم و بهبود این فاصله و کمتر کردن آن میان بدنه جامعه، نهادهای اجتماعی و نسل امروز بایستی بتوانیم نهادهای اجتماعی را بر مبنای نیازها و خواسته های نسل امروز نزدیک تر کنیم، چنانچه نسلی در یک جامعه ای قرار بگیرد که نهادها و ساختارهای فرهنگی آن جامعه بی توجه به نیازها و خواسته های اجتماعی و فرهنگی آن نسل باشد پدیده شی انگاری یا بیگانگی در مورد نسل امروز ما بوجود خواهد آمد.
شی انگاری در پویش نسل ها رخ می دهد. چرا که نسل جدید در فرآیند اجتماعی شدن مجبور به پذیرش نظم اجتماعی با پیش فرض های تعیین شده و تبدیل واقعیت های عینی به واقعیت های ذهنی و درونی کردن آن پیش فرض های نهادی ست که خود نقشی در بوجود آوردنشان ندارند.
برگر و لاکمن نظم اجتماعی را پدیده ای متزلزل و ناپایدار می دانند. چرا که بیداری نسل ها و اختلاف میان آنان به چالش کشیدن نظم اجتماعی در رویدادهای عادی عامل مهمی برای بر هم زدم نظم اجتماعی می دانند.
بنابراین معتقدند که نهادها و ساختارهای اجتماعی در مقابله با بی نظمی ها برای کنترل وضع موجود و حفظ آن به دنبال مشروعیت سازی نهادها می روند.
اقتدار و مشروعیت بخشی به نهادها، توسط دین، فلسفه، علم و اسطوره ها بوجود خواهد آمد.
نهادها با توجه به اقتدار و مشروعیت به یک نظم قدسی و ماورا بشری می اندیشند و با استفاده از همین مشروعیت به کنترل کننده ای قوی بدل می شوند.
اگر چه انسان خود ساختارها و نهادهای اجتماعی را خلق می کند اما این نهادها آنقدر اقتدار و صلابت می یابند که مانع و سد محکمی برای آزادی های فردی و خواسته ها و سلایق شخصی می باشد.

#تعارض_نسل_ها
✅ #سیاست_شناسی
@politicology