✳️✴️ در این نمودار می‌بینید که بانکها در فاصله‌ی سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ درآمد نسبتا مساوی و معقولی نسبت به بخش صنعت داشته و از سال ۱۳

✳️✴️ در این نمودار می بینید که بانکها در فاصله ی سالهای 1376 تا 1380 درآمد نسبتا مساوی و معقولی نسبت به بخش صنعت داشته و از سال 1381 و همزمان با توسعه یافتن بانک های خصوصی در کشور، آهنگ رشد درآمد بانکها راه خود را از بخش صنعت جدا کرده و تا سال 1390 بیش از 5 برابر بخش صنعت درآمد داشته اند.

🔶 این نمودار در بر دارنده ی حقایق بسیاری است از جمله این نکته ی مهم که بانکهای خصوصی به چیزی جز مناقع خود فکر نمیکنند و به جای کارکرد اصلی خود یعنی کمک به بخش صنعت، هم با آن به رقابت برخاسته و هم عرصه را به شکل کاملا ناعادلانه ای بر بخش صنعت تنگ کرده اند.

🔷بانکهای خصوصی با تبلیغات فراوان و پرسروصدا نقدینگی موجود در جامعه را به جای اینکه جذب بخش صنعت شده و در چرخه ی تولید به کار گرفته شود، در اختیار خود می گیرند و علاوه بر آن به جای سرمایه گذاری این حجم از سرمایه در بخش صنعت، به کارهای دلالی، بیمه و صرافی پرداخته و دست آخر تسهیلات خود را در درجه ی اول به دلالان و واسطه ها و واردکنندگان پرداخت میکنند.

🔶 این بانکها نه تنها خود در تولید سرمایه گذاری نمیکنند بلکه سرمایه ها را از دهان بخش صنعت گرفته و اگر تسهیلاتی هم به تولیدکننده بپردازند، با سودهای آنچنانی، دیرکردها و شرایط سخت بازپرداخت همراه است که می توان با دلایل بسیار ثابت کرد که این گونه تسهیلات کمر بخش صنعت را نیز می شکند.

⭕️آیا دولت ها از مجرای بانک مرکزی توان نظارت بر این بانکها را ندارند؟ نمی توانند؟ یا برایشان اهمیتی ندارد چون دیگی است که برای آنها نمی جوشد؟

⭕️ 👈 اینجاست که گفته میشود برای توسعه ی اقتصادی اول نیاز به توسعه ی فرهنگی داریم. بانکهای خصوصی برای مردم همین کشور است. مساله این است که فرهنگ ترجیح منافع ملی به منافع فردی و گروهی در مردم این کشور نهادینه نشده است.

#اختصاصی #بانکهای_خصوصی #موانع_تولید

✅ سیاست شناسی:
@politicology