❇️☸ دولت ترامپ به دنبال وادار کردن ایران به خروج از برجام است تا با حمایت اسراییل و عربستان سعودی وارد جنگ با ایران شود

❇️☸ دولت ترامپ به دنبال وادار کردن ایران به خروج از برجام است تا با حمایت اسراییل و عربستان سعودی وارد جنگ با ایران شود.
✍️ کارل بیلت(نخست‌وزیر و وزیرخارجه پیشین سوئد)
مترجم: اکبرگنجی

⬅️اروپا مخالف جنگ با ایران است و به همین دلیل برجام و مذاکره با ایران را انتخاب کرده است.

آیا دولت ترامپ عمدا دنبال بهانه‌ برای مقابله نظامی مستقیم با ایران است؟ پس از نشست عجیب دولت ترامپ در ورشو و عملکرد نه چندان موثر آن در کنفرانس امنیتی مونیخ، مقامات اصلی اروپایی به فکر فرو رفته‌اند.

اینکه دولت ترامپ تصمیم گرفته با برنامه جامع اقدام مشترک( توافق هسته‌ای با ایران) مخالفت کند، اصلا چیز جدیدی نیست؛ و اینکه اغلب جهان، از جمله اروپا، از توافق حمایت می‌کنند، نیز چیز جدیدی نیست. اما مایک پنس، در سخنرانی‌اش در مونیخ یک گام مهم جلوتر رفت و از اروپا خواست که از توافق هسته‌ای خارج شوند. علاوه بر این، او از پاریس، لندن و برلین خواست سازوکار تسهیل تجارت با ایران را، که آن‌ها برقرار کرده‌اند، تعطیل کنند.

اینکه درخواست شود اروپا تلاش‌هایش را برای جلوگیری از فروپاشی کامل برجام متوقف کند، به مثابه تمایل به خروج ایران از توافق هسته‌ای است. معما همین جاست: آیا واقعا به نفع آمریکاست که ایران همه فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را که طبق برجام ممنوع شده‌اند، از سر بگیرد؟ اما به نظر می‌رسد که این واقعا هدف سیاست آمریکاست. هیچ راه عقلانی دیگری برای تفسیر درخواست‌های پنس در ورشو و مونیخ وجود ندارد.

تنها توضیح عقلانی برای چنین سیاستی این است که آمریکا می‌خواهد بهانه‌ای برای یک تقابل مستقیم و نظامی با ایران ایجاد کند. اگر تهران از برجام خارج شود و فعالیت‌های متوقف‌شده فعلی را از سر بگیرد، آدم می‌تواند کاملا مطمئن باشد که صداهایی( نه فقط در تل آویو) بلندخواهد شد که ادعا می‌کنند بمب هسته‌ای نزدیک است و اقدام نظامی فوری باید انجام شود.

در حقیقت، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در توئیتی از ورشو اعلام کرد هدف نشست ورشو آمادگی برای «جنگ با ایران» است.

در عربستان هم ممکن است صدا‌هایی برای تحریک تقابل نظامی با ایران بلند شود. این درخواست‌ها، احتمالا اروپایی‌ها را به متقاعد کردن ایران به پایبندی به توافق هسته‌ای مصمم‌تر خواهد کرد. لغزش به سمت جنگ، قطعا به نفع اروپا نیست.

بیلت با اشاره به گفت‌وگوهای ایران با گروه موسوم به E4 متشکل از آلمان، فرانسه، انگلیس و ایتالیا، موضوع این مذاکرات را سوریه عنوان کرد و نوشت هدف این است که دامنه این گفت‌وگوها به مرور به دیگر موضوعات منطقه‌ای مورد دغدغه دو طرف گسترش یابد.

به نوشته وی هرچند دو طرف در مورد سوریه اختلافات بنیادین دارند، اما دستکم در مورد لزوم مبارزه با گروه تروریستی داعش توافق دارند.

علاوه بر این «واشنگتن نمی‌تواند بر این واقعیت چشم ببندد که گفت‌وگو با ایران بخشی ضروری از تلاش‌ها برای ایجاد صلح در یمن و افغانستان است».

«محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پس از گذراندن چند دور مذاکره در بغداد و بیروت، در نمایش مبارزه‌طلبانه‌اش در کنفرانس مونیخ، در مورد یک "وسواس ذهنی" در سیاست‌های ایالات متحده در قبال ایران صحبت کرد و می‌شد دید اروپایی‌ها محتاطانه در [تایید] این توصیف سر تکان می‌دهند.»

به گفته او اروپا در مورد «برخی جنبه‌های رفتار منطقه‌ای ایران» نگرانی‌های مشترکی با برخی کشورها دارد، اما: «همانطور که آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در سخنرانی ستایش‌شده‌اش در مونیخ گفت، اگر ما در مورد فعالیت‌های منطقه‌ای ایران نگران هستیم، چرا باید تنها توافق خود با این کشور را ترک کنیم و تلاش نمی‌کنیم این کشور را به مرور به سمت رفتاری مسئولانه‌تر سوق دهیم؟»

«ما اروپایی‌ها [بر خلاف ایالات متحده]، با اقیانوسی عظیم از خاورمیانه جدا نشده‌ایم. ما قطعا از هر سیاستی که ممکن است جنگی دیگر را در این منطقه مناقشه‌زده آغاز کند، دوری می‌کنیم.»
* نخست‌وزیر و وزیرامورخارجه سابق سوئد و رئیس مشترک کنونی شورای روابط خارجی اروپایی -واشنگتن‌پست

✅ #سیاست_شناسی
@politicology