‍ ❇️افزایش خطرناک مداخله گرایی آشکار و متقابل در کشور‌های خاورمیانه (۱).. ✍️ رضا میرزایی

‍ ❇️افزایش خطرناک مداخله گرایی آشکار و متقابل در کشور های خاورمیانه (1)

✍️ رضا میرزایی

عدم مداخله نوعی سیاست خارجی است که بیان می‌دارد حاکمان سیاسی باید از اتحاد با دیگر کشورها خودداری کنند، ولی با این وجود دیپلماسی را حفظ کنند، و از هر گونه جنگی که به دفاع از خود مرتبط نباشد اجتناب کنند.
🔺اندیشه‌هایی که دولتمردان، فیلسوفان و حقوقدانان قرن هجده و اوایل قرن نوزده را برآن داشت که پایه‌های نظام سیاسی جدید را بنیان بگذارند، با این فرض شروع شده بود که در میان یک ملت همه شهروندان هدف نهایی یکسانی دارند. این هدف نهایی که همه انسان‌های شرافتمند باید به آن پایبند باشند، رفاه و آسودگی تمامی ملت است و همچنین رفاه سایر ملت‌ها و الزامی است این اندیشه در میان رهبران سیاسی کاملا جا بیفتد که یک ملت آزاد هرگز علاقه‌ای به فتوحات ندارد.
🔺در سال‌های قرن نوزدهم دوره‌ای بود که جنگ‌ها هم به جهت تعداد و هم به جهت شدت شان، شاهد کاهشی عمده بودند، اما قرن بیستم باز دنیا شاهد بازگشت روحیه جنگ‌آوری بود و می‌توان خیلی منصفانه گفت که شاید هنوز هم آزمون‌های دشوار بشریت (البته تا هدف بشر بودن) به پایان نرسیده باشد. شاید بتوان گفت نظام قانون اساسی که در انتهای قرن هجده و ابتدای قرن نوزدهم به وجود آمد در بسیاری مناطق بشر را ناامید کرده است.

#عدم_مداخله #مداخله_گرایی_در_خاورمیانه
✅سیاست شناسی
@politicology