☸❇️ اقتصادملی به کجا می‌رود؟ (بخش دوم). ✍مجیددهقانی

☸❇️ اقتصادملی به کجا می رود؟ (بخش دوم)
✍مجیددهقانی

◀️چقدر نخبگان علم اقتصاد به نظام توصیه کردند که با ساختار و استراتژی کنونی اقتصادی-سیاسی، کشور نمی تواند به رشد و توسعه و پیشرفت و ثبات و پایداری برسد. لیک شوربختانه گوش شنوایی در کار نبود و نیست.

🔺 تردیدی نیست که سیستم حکمرانی قرون وسطایی، دولتی بودن اقتصاد، ضعف بخش خصوصی، فساد سیستماتیک، سوء مدیریت مدیران کوتوله، فقد تفکر سیستمی، استفاده نمایشی از نخبگان، بها ندادن به منطق علم اقتصاد و حکمرانی دیکتاتوری و الیگارشی و عدم سیاست همزیستی مسالمت امیز در منطقه، سرنوشت اقتصادملی را به سقوط نزدیک کرده است.

به گفته (John Forbes Nash) نابغه بزرگ علم اقتصاد. تنها زمانی می توان به بالاترین اهداف توسعه اقتصادی در یک سیستم از شرکت تا کشور رسید که منافع افراد ان سیستم در راستای اهداف ان قرار گیرد و این درست همان موضوعی است که لزوم از بین رفتن دخالت های حاکمیت در اقتصاد اعم از سیاست گذاری، مدیریت و سپس مالکیت را گوشزد می نماید.

زیرا نمی توان از مردم انتظار داشت در تحقق اهداف توسعه اقتصادی در بنگاه های اقتصادی یا همان حوزه اقتصاد خرد با تمام وجود فعال بوده و مشارکت داشته باشند، در حالی که در ارکان و اجزاء ان در اختیار شبکه های مافیای قدرت و ثروت بوده و مردم هیچ سهمی از منافع ان ندارند.

سناریو اقتصادی نظام مطلقه درست شبیه مدل اقتصادی دهه 50 شاه است که درک عمیقی از فرازو نشیب متغیرها و تکانه های شاخص های اقتصادی نداشت. شک نکنید که اقتصاد یک موجود زنده است که نیاز به اکسیژن و رابطه اجتماعی و بین المللی دارد. اکسیژن اقتصاد ایران همان رابطه بین المللی و ذخایر دلاری است که بشدت در حال تیره گی و افول است.

🔺افزایش حقوق و دستمزدها راه حل اقتصادی قدرت برابری خرید مردم نیست بلکه خود راهی سیاه است بسوی هدر رفت ثروت ملی و تزریق نقدینگی و رشد قیمت ها و افزایش نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی است.

لذا راهکار در تقویت تمام عیار سیاست طرف عرضه نهفته است. تا شاهد ثبات چرخه عرضه و تقاضا و کاهش قیمت ها و اشتغالزایی باشیم و از این طریق قدرت خرید مردم را طبق منطق اقتصاد افزایش دهیم.

🔺با کاهش شدید تولیدناخالص داخلی و سبقت خروجی ارز از ورودی ان و از دست دادن بازار نفت و میعانات ان و عدم تخصیص ارز مناسب با نیازهای بنگاه های تولیدی برای واردات مواداولیه و کالاهای واسطه ای و SKD و CKD، سپهر اقتصاد ایران در سال اینده هرگز افتابی و خوشایند و نویدبخش نخواهد بود.

🔰 سرانجام چسبندگی به سیاست های غلط. تعطیلی بنگاه های تولیدی، سیکل مختل عرضه و تقاضا، افزایش نرخ بیکاری، نرخ تورم، فساد سیستماتیک و گسترده، توزیع ناعادلانه ثروت، شکاف و فاصله عمیق طبقاتی، همه و همه ی شاخص های اقتصادی در صف انتظار سقوط هستند.
مکررا تکرار می کنم که انقلاب پابرهنگان در راه است.

#اقتصاد_ایران #اقتصاد_ملی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology