✅ نتیجه بازی جهانگیری. سید حجت اصلانی

✅ نتیجه بازی جهانگیری
سید حجت اصلانی

اول: پس از معرفی کابینه دوازدهم به مجلس، آگاهان سیاسی و اهل سیاست کم و بیش متوجه این امر شدند که این روحانی نه آن روحانی دولت یازدهم است و نه آن روحانی که در مناظره های انتخابات دوازدهم دیده بودند. برای اطرافیان او از جمله اسحاق جهانگیری هم همین تصور کم کم شکل گرفت و با انتصاب واعظی به ریاست دفتر رئیس جمهور، این تصور رنگ باور به خود گرفت. باوری که خبرهای پراکنده ی قهر و استعفای جهانگیری، بعدها آن را به یقین تبدیل کرد.

دوم: در ادامه ی این روند، بخش عمده ای از هواداران روحانی در بدنه ی جامعه در اولین سال از دومین دولت روحانی دریافتند که این امامزاده شفا نمی‌دهد و خبری از عمل به وعده های رنگین دوران انتخابات نیست و سیاست ها، تصمیمات و برخی گفته های روحانی نیز این حقیقت را بارها تایید کرد و شوری آش بدان حد رسید که موج پشیمانی در میان برخی چهره های شناخته شده ی حامی روحانی به راه افتاد.

سوم: جهانگیری بسیار بهتر و بسیار بسیار بیشتر از همه ی مردم و آگاهان و تحلیلگران سیاسی نسبت به آنچه که گفته شد، آگاه بود. از سوی دیگر این نکته را نیز به خوبی می دانست که عملکرد فعلی روحانی و پشت کردن او به وعده هایی که مهمترین مطالبات جامعه نیز بود، کمترین نتیجه اش از دست رفتن پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان است. همان اصلاح طلبانی که تمام قد پشت روحانی ایستادند و تمام اعتبارشان را خرج او کردند و در مقابل بی اعتنایی او به رای مردم و قول و قرارهایش با مردم تقریبا سکوت کردند و تلاش چندانی برای حمایت از مطالبات مردمی که روحانی به آنها پشت کرده بود، نکردند.

چهارم: برخی معتقدند آنچه که جهانگیری در مناظره های انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری گفت، نه برای آن انتخابات، بلکه به منظور سرمایه گذاری برای حضور خود در انتخابات سیزدهم بود. امری که شاید روحانی بهتر از هرکسی آن را دریافت و با بازی ندادن جهانگیری در امور دولت دوازدهم، در جلوگیری از آن نهایت همت خود را به کار بست. از ابتدای کار دولت دوازدهم تا به امروز بارها کدورت و ناراحتی جهانگیری از روند جاری و بی اهمیت بودن حضورش در دولت، به رسانه ها کشیده شد تا امروز که وی گفته حتی اختیار تغییر منشی خود را نیز ندارد.

پنجم: اما زمان برای جهانگیری از دست رفته است. چرا که امروز اصلاح طلبان بخش زیادی از جایگاه و مقبولیت خود در جامعه را از دست داده اند و این امر به احتمال خیلی زیاد باعث کاهش مشارکت در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری آتی بوده و به راحتی ممکن است که هر دو جناح اصلی قدرت، مغلوب یک پوپولیسم نوظهور شوند. جهانگیری زمان طلایی استعفا از همراهی با دولت روحانی را از دست داده چرا که از دید بخش قابل توجهی از جامعه، او در تایید سیاست ها و عملکرد دولت روحانی تا به امروز، مسئول شناخته میشود. شانس جهانگیری در انتخابات آتی، تقریبا با میزان رضایت جامعه از عملکرد دولت روحانی، مساوی است. نتیجه ای که تا حد زیادی خود جهانگیری آن را به تساوی کشاند.

@politicology