✳️✴️ تحریم‌ها. (بخش دوم- پایان).. ✍ رضا میرزایی

✳️✴️ تحریم ها. (بخش دوم- پایان)

✍ رضا میرزایی
🔸 در برابر تحریم ها چه می توانیم بکنیم؟

👈تجربه نشان داده است وضعیت تحریم ها بیشتر به سمت پیچیدگی و حالتی تعلیق گونه پیش رفته است. این در هوا نگه داشتن احتمالا می تواندنوعی بازی سیاسی و کسب منافع در آن بازی باشد(هر چند روسیه وشرق نیز در این بازی سود کلانی به جیب زده است)، شاید هم خرید زمان تا ایجاد وضعیت جدید در منطقه(مثل دستیابی عربستان به سلاح هسته ای) و بالاخره شاید هم بازی خوب طرفین و محدویت یا استفاده از ظرفیت های بین المللی می باشد.
🔺 به هر حال بهتر است همگی بپذیریم که در داخل استراتژی تحریم رشد اقتصادی و صنعتی ایران را کاهش داده ، سرمایه گذاری های خارجی را محدود کرده ،مراودات بانکی و ریال را ضعیف کرده، نرخ تورم را چند برابر کرده و روی تولید و صادرات نفت و گاز ، و این سرمایه ملی تاثیر داشته ونقش آن را از برنامه های توسعه ای و زیر ساخت ها حذف نموده است. هزینه ها بیشتر هزینه جاری و البته دولا پهنا ! شده اند و سیاست ها صرفا" نقش یک درمان علامتی مقطعی دارند! در چنین وضعیتی آینده چندان مجسم و قابل تصور نیست چه رسد به اینکه بخواهیم آینده ای را بسازیم و در این چارچوب راه ده ساله را باید چند ده ساله برویم و البته در این روند پیوسته و پیوسته هزینه داده ایم ! در قبال این تغییرات برخی معتقدند نباید این موضوعات را در معیار هزینه فایده بررسی کنیم ، چرا که ما آرمان داریم و به دنبال آرمان های خود هستیم .
🔺البته دیدگاه هایی هم وجود دارد که پارادکس وارند! ،مبنی بر اینکه ایالات متحده به دنبال تعاملی معنادار با ایران نیست، آمریکا در سیاست تعامل با تهران، جدی نیست و در مقابل سیاست سنتی خود مبتنی بر تغییر رژیم را همچنان دنبال می کند. دیدگاهی هم وجود دارد که می گوید اصولا دو کشور دچار نوعی سو تفاهم هستند.
🔺 شاید بتوان گفت خروج از NPT ، و شروع سیکل بمب هسته ای و البته موضوعاتی اینچنین (که البته راهی به جز بیان آن نداریم!) نه تنها دردی از ما درمان نمی کند بلکه پارامتر های مناسب تری در اختیار طرف یا طرف های مقابل قرار خواهد داد، بویژه آنکه ایالات متحده در این موضوع پیشکار جدیدی مانند اتحادیه اروپا را رسما"معرفی و حتی احتمالا تا حدودی صاحب اختیارنموده است!.به نظر می رسددر دیدگاهی فراگیر و عام المنفعه این روزها حمایت چند برابری از دولت از الزامات است.

#تحریم
✅ #سیاست_شناسی
@politicology