⚛️✳️ در بحران پیش رو نیازمند وضعیت ملی هستیم.. ✍️ رضا میرزایی

⚛️✳️ در بحران پیش رو نیازمند وضعیت ملی هستیم.
✍️ رضا میرزایی

👈شاید بتوان گفت اصول مداخلات یک کشور ، و یا حتی چند کشور در کشوری دیگر ، از یک فرایند پیروی می کند. هر چند این مداخلات می تواند بصورت نهان یا آشکار باشد ، اما نتایج هردو بر اساس مهارت و تجربه، و شاید هم تکنیک های فازی! محاسبه می شود. هر چند در صورت شکل گیری ائتلاف در مقابل یک کشور ، احتمال مداخلات مستقیم (حضور نظامی) بالا می رود! و البته این تجربه نظام بین الملل تاکنون بوده است! اما همانگونه که سیاست دو بعد خارجی و داخلی دارد ، به نتیجه رسیدن جهت مداخلات مستقیم در کشورها هم ، برایند این دو حساب می شود.
🔺 یکی از روش های دفاعی کشور هدف در پیشگیری از مداخله مستقیم ائتلاف بوجود آمده، استفاده هوشمند و پشتیبانی تمام و کمال از اهرم های داخلی و خارجی است ، که بعد خارجی آن در وجه پنهانی بیشتر به صورت نیابتی و حمایت خواهی (روش های دیپلماتیک ناپیدا) ، و در آشکار نیز به صورت اعم با پررنگ کردن به خطر افتادن منافع جمع در یک یا چند منطقه (بویژه در منطقه دارای نمره ژئوپولیتیک بالا) اعمال می شود. البته پیوسته در ساختاری نرم نیز به حربه به چالش کشیدن طرف یا طرف های مقابل و مظلوم نمایی خود و ایجاد وضعیت های پارادوکسی گیج کننده سیاسی ، مماشات ، و غیره نیز می پردازد.
🔺در ابتدا ممکن است به علت میدان دهی ارادی طرف مقابل (یا ائتلافی) این اعمال قدرت (برای کشور هدف) جلوه نماید ، پاسخ دهد و البته راه محاسبات غلط را باز نماید ! اما با شناسایی و محاط شدن بر موضوع ، ائتلاف اقدام بر محدود سازی (شاید هم همان توراندازی خودمان!) و البته اقناع سازی ذینفعان در حفظ یا جبران منافع به خطر افتاده (در بحران احتمالی آتی) و یا در وضعیتی قدرتمند به صورت قرار دادن انتخاب گزینه های بد و بدتر در مقابل ذینفعان ، می پردازد.
🔺این در حالی است که بعد داخلی نیز هدف هوشمندانه قرار می گیرد . تکنیک های رسانه ای چون بازنمایی ، سیاه نمایی و ...، که از هر دو سو بکار گرفته شده (به خوبی) بیشتر مردم کشور هدف را بر سر دو راهی و شاید هم انفعال قرار می دهد! و البته مردم کشور های ائتلاف کننده را نیز به اخذ نتیجه رضایت استفاده از زور برای حقوق بشر ، در خارج از مرزهایشان ترغیب می نماید. در این فرایند ها شاخص ها، دایم بر اساس ساختارهای اطلاعاتی موجود و شاید هم پیش بینی شده مورد ارزیابی قرار گرفته و عندالزوم پیام های تثبیت کننده یا محرک منتشر می شود تا زمینه مساعد داخلی فراهم آید...
🔹اما در داخل کشور هدف هم برایندی وجود دارد که قابل محاسبه جهت تصمیم گیری کلان می باشد ؟ اینکه کار به مداخله مستقیم نظامی کشیده خواهد شد یا خیر؟! ساختار داخلی کشور های جهان سوم در عین عقب ماندگی پیچیدگی خود را دارد، چرا که این ساختار در حالتی خوشبینانه در کش و قوس نظام مند شدن است. هر چند تجربه ایدئولوژیک غالب در کره شمالی(البته با ساختاری متفاوت) ، مولفه قابل اتکایی محسوب نشده است!؟ ، با این حال در خاورمیانه هم به راحتی میتوان گفت چندان قابل اتکا نیست! ، چرا که این ایدئولوژی در حرکتی توهمی (گسسته از برداشت های واقعی گرایانه!) به کار گرفته شده است ، به عبارتی یکی از مولفه های تقابلی در منطقه خاورمیانه از قدیم الایام بوده است؟! ، این چنین مولفه ای در سیستم امروزی که اذهان از امواج مدرنیته غرب متاثر شده کار نخواهد کرد ، مضافا بر اساس دیدگاه های بنیادین آن که همان برابری و برادری ، احترام به صلح و حقوق بشر و... است،در اثر استفاده ابزاری از آن در رفتارهای جنگ جویانه و سیاسی دچار تزلزل شده است!؟
🔺موضوعاتی چون فساد ، رانت ، انحصار و ... و غیره نیر تایید کننده می باشند. وضعیت اقتصادی و اجتماعی فعلی نیز که مشخص است!
🔺شاید بتوان گفت ما تنها یک را مطمئن در پیش رو داریم و آن روی آوری به یک وضعیت ملی است. وضعیتی که نیازمندی های خاص خود را دارد... روی آوری به وضعیت ملی نه به عنوان یک راهکار بهینه سازی ، بلکه یک راهکار برای نجات آب و خاک است...‌

#وضعیت_ملی #بحران
✅ #سیاست_شناسی
@politicology