❇️⬅️ تروریست نامیدن سپاه گامی به سوی جنگ یا تسلیم؟. ✍ حمید آصفی

❇️⬅️ تروریست نامیدن سپاه گامی به سوی جنگ یا تسلیم؟
✍ حمید آصفی

⬅️ آمریکا قصد دارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار دهد، و احتمالاً تا دو روز دیگر آن را اعلام خواهد کرد. این نخستین بار است که آمریکا، نیروهای نظامی یک کشور دیگر را، در لیست سازمان‌های تروریستی قرار می‌دهد. آمریکا پیش‌تر سپاه قدس را در لیست سیاه خود قرار داده بود، و این اقدام حکایت از این دارد که، آمریکا با هدف اِعمال فشار حداکثری بر حکومت ایران، سپاه پاسداران را، که مهم‌ترین ارگان نظامی برای مداخلات خارجی در منطقه است، تحت فشار بگذارد، و شرایط را برای حکومت ایران حیثیتی کند.

🔺 سپاه نیز تهدید کرده که، در صورت اتخاذ چنین تصمیمی از سوی آمریکا، پاسخی کوبنده خواهند داد، و نیروهای نظامی آمریکا را همسنگ داعش در نظر خواهند گرفت، و با این موضع‌گیری، یک گام بزرگ به سوی التهاب جنگی برداشته می‌شود. کشور کانادا نیز، در تاریخ (۲۲ خرداد ۱۳۹۷) با تصویب مصوبه‌ای در مجلس عوام آن کشور، سپاه پاسداران ایران را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار داده بود، که با حمایت و استقبال آمریکا روبرو شد، و اکنون، ناظران سیاسی، دلیل حمایت آمریکا از اقدام کانادا را، بهتر می‌فهمند.

✴️ تبعات تروریستی خواندن سپاه

🔺 واردکردن سپاه به لیست گروه‌های تروریستی سبب می‌شود که، اعضای این نهاد، در سفر به خارج، در معرض بازداشت و یا استرداد به آمریکا قرار گیرند، و در نتیجه، تنش‌زدایی و مذاکرات احتمالیِ میان ایران و آمریکا در آینده نیز، دشوارتر ‌شود. و افزایش سطح تنش‌ها میان ایران و آمریکا در مناطق بحرانی خاورمیانه مانند سوریه و یمن و نیز در خلیج‌فارس، به شدت بالا رفته، و شرایط جرقه به انبار باروت جنگ، مهیاتر می‌شود. این اعلام، در سالگرد خروج امریکا از توافق هسته‌ای، حامل پیام مهمی است، و حداقل، اولین تبعات اولیه‌ی آن، تشدید تحریم‌های اقتصادی جدیدی علیه ایران است.

🔺 آخر این ماجرا، یا می‌تواند یک جنگ بزن در روی باشد! که خسران اصلی را حاکمیت ایران خواهد دید. و یا حاکمیت شرایط مذاکرات را می‌پذیرد، که همان گزینه "تسلیم" است، که امروز گزینه ترامپ هم هست، و اگر آن نشود که ترامپ دنبال آن است، گزینه‌ی تغییر نظام به طور جدی در دستور کار قرار می‌گیرد.

🔺 امید بستن به پایان دو ساله ریاست جمهوری ترامپ، از جنس بلاهت سیاسی است، چرا که ترامپ روز به روز موقعیت‌اش در آمریکا تثبیت شده‌تر می‌شود، و خودش هم پخته‌تر، و با دموکرات‌ها هم کنار می‌آید. ترامپ در این شرایط نمی‌پذیرد که بعد از ۴ یا ۸ سال، ایران بگوید: دیدید ما مقاومت کردیم و آمریکا هیچ غلطی و کاری نکرد؟! این با دکترین ترامپ، که ثثبیت هژمونی جهانی و بر گرداندن عزت به آمریکاست، هم‌خوانی ندارد.


🔰منبع: کانال نویسنده
@hamidasefichannel2

✅ #سیاست_شناسی
@politicology