✳️ آیا جمهوری اسلامی ایران در جهت حرکت به سوی دکترین جدیدی است؟ (بخش دوم)

✳️ آیا جمهوری اسلامی ایران در جهت حرکت به سوی دکترین جدیدی است؟ (بخش دوم)

👈 موضوع مهمی که میتوان مطرح کرد ، موضوع " اعتبار تهدید " است.به عبارتی عقلانی بودن تهدید یک شرط اعتبار تهدید به حساب می آید. یک موضوع کمی تامل برانگیز آن است که انقلاب ها یا جنبش ها صرفنظر از خود فرصت سازی ، من یحتمل از فرصت دهی کشور های تاثیر گذار نیزبهره مند بوده اند.
🔺 این فرصت دهی میتواند آگاهانه یا غیر آگاهانه (غفلت) باشد و بعید نیست چنین موضوعی در روابط ایران و امریکا مطرح باشد. به عبارتی امریکا این احساس را دارد که فرصتی را از نظر مداخله در زمان انقلاب از دست داده است(با امید به آینده).با اینحال به نظر می رسد تهدید ایران در حد دشمن شناختی نمی باشد و شاید بیشتر کنترل رفتاریک کشور ژئوپولیتیک و ژئواستراتژیک با توانایی و عزم ایجاد مداخله مد نظر باشد.
🔺هر چند تغییرات مناصب سیاسی ایالات متحده با شخصیت های کاملا ضد خارجی ، پوپولیست و ناسیونالیست به نوعی نمایش جهان بینی جنگ را بر روی پرده می اندازد بویژه آنکه لابی صهیونیستی نیز مطرح باشد، اما این تغییرات مولد نگاه استراتژیک جدید نیست! ایالات متحده از سیستم بازدارندگی منطقه ای به خوبی برخوردار است، هر چند ایران هم سعی نموده به انحای مختلف مدلی را پیاده سازی نماید، اما ایران در ابعادی به برخی متغیر ها به خوبی توجه و اهتمام نداشته است.
🔸به عنوان نمونه رابطه پایدار بین نظام سیاسی و مردم که تحت تاثیر عوامل حزبی ،ایدئولوژیک افراطی ، فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و... قرار گرفته و امروزه متاثر تلقی می شود. ✍️ رضا میرزایی

✅ #سیاست_شناسی
@politicology