✳️✴️ مباحث کاربردی: تاثیرات موقعیت جغرافیایی یک کشور بر قدرت و ثروت ملی

✳️✴️ مباحث کاربردی: تاثیرات موقعیت جغرافیایی یک کشور بر قدرت و ثروت ملی

🔶چون هر یک از دولت‌ها بخشی از فضای جغرافیایی سیاسی جهان را تشکیل می‌دهند، بخشی از مباحث روابط بین الملل و جایگاه هریک از کشورها در عرصه ی بین الملل، مربوط به ویژگی های جغرافیایی هر کشور است که گاهی فرصت و گاهی چالش می آفریند.

🔶مثلا شما موقعیت و جایگاه کشوری مانند ایران که از شمال به دریای کاسپین(خزر) و از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان راه دارد را مقایسه کنید با کشوری مانند افغانستان که به هیچ دریاریی راه ندارد و از منابع و دخایر نفت و گاز و حمل و نقل دریایی کاملا محروم است.

👈موقعیت جغرافیایی یک کشور از جهات بسیار زیادی بر قدرت سیاسی، ثروت ملی توسعه و پیشرفت آن کشور و جایگاه آن در عرصه ی بین الملل، تاثیر دارد.

🔺میان کشوری که منابع معدنی و گاز و نفت دارد و کشوری که ندارد چقدر فرق است؟

🔺کشوری که آب و هوای چهارفصل و منابع آب و زمین های حاصل خیز دارد در مقایسه با کشوری که از چنین ویژگی هایی محروم است، به طور بالقوه چقدر ثروتمندتر و قدرتمندتر می تواند باشد.

🔺البته به این نکته نیز باید توجه داشت که برخی کشورها با وجود اینکه هیچ گونه مزیت جغرافیایی و منابعی ندارند، با تلاش و مدیریت اصولی نیروها و منابعشان، از برخی کشورها که موقعیت جغرافیایی و منابع خیلی ممتاز داشته اما تلاش و مدیریت اصولی نداشته اند، پیشرفته تر و ثروتمندتر هستند.

#ژئوپلیتیک
https://t.me/Politicology/452


@politicology