☸◀️ ترس از همه پرسی؛ چرا؟؟؟. ✍مریم زارعیان.. 🔶 چرا در ایران برگزاری رفراندوم تا این حد تابو است؟

☸◀️ ترس از همه پرسی؛ چرا؟؟؟
✍مریم زارعیان

🔶 چرا در ایران برگزاری رفراندوم تا این حد تابو است؟ مگر هزینه تصمیمات خرد و کلان را مردم نمی دهند، عوارض نوسازی و مالیات و ... نمی دهند. آیا اگر مثلا از مردم تهران پرسیده می شد که از پول تراکم فروشی و عوارض نوسازی ترجیح می دهید برایتان دریاچه چیتگر و پل صدر ساخته شود یا ایستگاه های متروتکمیل شود، یا 250 هزار اتوبوس خط بی آر تی خریداری شود،آسمان به زمین می رسید؟

🔸بودجه امانت مردم است در دست حاکمان که مولای متقیان آتش بر دستِ طلبِ برادرش از بیت المال گذاشت، چرا برای دخل و تصرف در آن از صاحب مال نمی توان سوال کرد؟

🔰به نظر می رسد حساسیت بر سر همه پرسی به این خاطر است که:
🔺برخی مخالفین تصور می کنند همه پرسی فقط در مورد اصول ِتعیین حکومت و تغییر و اصلاح قانون اساسی صورت میگیرد؛ اما نکته مهم آنست که درباره خیلی موضوعات مهم اما کمتر مناقشه برانگیز می توان همه پرسی برگزار کرد.
🔺برخی دیگر همچون مدیرمسئول روزنامه کیهان، شرکت مردم در راهپیمایی های مثل 22 بهمن را رفراندوم می دانند و بنابراین معتقدند دیگر نیازی به برگزاری رفراندوم نیست! جا دارد سوال کنیم اگر حضور در راهپیمایی یا هرگونه تجمع به معنای رفراندوم است، چرا در قانون اساسی اصل مستقلی برای همه پرسی گذارده شده است. ضمن اینکه نتیجه منطقی استدلال ایشان این است که می بایست همه نوع تجمعات به عنوان همه پرسی تلقی شود! نه تجمعات و راهپیمایی هایی که همسو با نظر کیهانیان است.

#همه_پرسی #رفراندوم
✅ سیاست شناسی
@politicology