❇️ «اپوزیسیون وفادار» و «اپوزیسیون برانداز»

❇️ «اپوزیسیون وفادار» و «اپوزیسیون برانداز»

سازمان یافتگی به صورت رسمی یا غیررسمی پیش نیاز ضروری پیدایش یک اپوزیسیون است. بدین ترتیب در یک تعریف اولیه، اپوزیسیون را می توان گروه سازمان یافته ای از مخالفان سیاسی دانست که هدف آنها به زیر کشیدن نخبگان حاکم و نشستن بر جایگاه آنهاست.

👈اپوزیسیون ها را در یک رویکرد کلاسیک می توان به دو گروه کلی «اپوزیسیون وفادار» و «اپوزیسیون برانداز» تقسیم کرد؛ در عین حال ترسیم یک مرز دقیق میان این دو نوع اپوزیسیون نیز دشوار است؛ به عنوان مثال بسیاری از گروه های اپوزیسیون علی رغم عدم اعتقاد به مبناهای نظری و اعتراض به سازوکارهای اعمال قدرت سیاسی، ممکن است در روندهای سیاسی یک نظام مشارکت کرده و در پی دگرگون ساختن سیاست ها یا فرمانروایان باشند. آنچه ما از «اپوزیسیون» مد نظر داریم، بیش از آنکه به اعتقادات این گروه ها در مورد نظام سیاسی اشاره داشته باشد، بر روندها و رویکردهای آنها متمرکز است.

🔺اپوزیسیون وفادار در فعالیت های سیاسی جامعه شرکت میکند و به اصل نظام حکومتی وفادار است اما خواهان ایجاد اصلاحات اساسی و دگرگونی در شیوه های اعمال قدرت و گردش نخبگان در جامعه است.

🔺اپوزیسیون برانداز در عرصه های سیاسی جامعه مشارکت ندارد و عدم مشارکت خود را نوعی اعتراض میداند و به دنبال انقلاب و تغییر بنیادین نظام حکومتی و جایگزین کردن مدل دیگری از حکومت است.

#اپوزیسیون
✅ سیاست شناسی
@politicology