⚛️✳️ اپوزیسیون در نظام پارلمانی (انگلستان).. ◀️انگستان صاحب یکی از مشهورترین اپوزیسیون‌های جهان است

⚛️✳️ اپوزیسیون در نظام پارلمانی (انگلستان)

◀️انگستان صاحب یکی از مشهورترین اپوزیسیون های جهان است. نظام سیاسی انگلستان، پارلمانی است. رهبر حزبی که اکثریت کرسی های پارلمان 650 نفری انگلستان را به دست آورد، به سمت نخست وزیری دست می یابد و اعضای دولت را هم از میان نمایندگان حزب یا احزاب حام در پارلمان برمی گزیند.

رهبر بزرگترین حزب مخالف دولت در پارلمان نیز به عنوان رهبر اپوزیسیون به رسمیت شناخته می شود. رهبر اپوزیسیون یک مقام سیاسی رسمی است و از خزانه عمومی حقوق دریافت می کند. از سال 1950 کابینه سایه هم از میان نمایندگان حزب مخالف تشکیل می شود تا روند اجرای سیاست های دولت را به صورت منظم پایش کند.

در این نظام، حزب حاکم برای پیشبرد سیاست هایش نیازی به جلب نظر اپوزیسیون ندارد و از قدرت کامل، چه در مرحله تقنین و چه در مرحله اجرا، برخوردار است. هیچ نوع حق وتو یا نهادی برای اشتراک اپوزیسیون در قدرت وجود ندارد. در روایت بریتانیایی، انتظاری برای ابتکار قانونی و حتی مشارکت فعال در روند قانونگذاری از اپوزیسیون وجود ندارد. به دولت اختیار کافی برای پیشبرد سیاست هایش اعطا می شود و اپوزیسیون امیدوار است که حزب حاکم در انتخابات بعدی توسط رأی دهندگان ساقط شود.

#اپوزیسیون #بریتانیا #انگلستان #نظام_پارلمانی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology