✳️ مدل‌های توزیع قدرت سیاسی..۱️⃣مدل نخبگان: این مدل دارای ادبیات وسیع می‌باشند

✳️ مدل های توزیع قدرت سیاسی

1️⃣مدل نخبگان: این مدل دارای ادبیات وسیع می باشند. در ادبیات مربوط به توسعه، دموکراتیزاسیون، و مباحث دیگر نخبه گرایان حضور پررنگ دارند. این ادبیات در خصوص کشور های توسعه نیافته بیشتر مطرح می باشد. در باب توسعه یافتگی و دموکراتیزاسیون خیلی ها بر این باور است که تنها نخبگان سیاسی می تواند منجر به توسعه یافتگی و دست یابی به دموکراسی گردد.

👈نخبه گرایان در مورد توزیع قدرت سیاسی بر این باورند که قدرت سیاسی میان عده ای معدود دست به دست می شوند که به آنان نخبگان سیاسی می گویند.
🔺اگر چه عده ای انتقاد نموده اند که در جوامع جهان سوم که انسان ها به شکل توده ای عمل می کند، ممکن قدرت میان نخبگان سیاسی توزیع گردد اما در جوامع دموکراتیک قدرت در سطوح گسترده تر میان اقشار مختلف جامعه توزیع می گردد. نخبه گرایان اما؛ در پاسخ گفته اند که در نظام های مردمسالار و دموکراتیک نیز، قدرت میان نخبگان توزیع می گردد.
🔺 نخبگان سیاسی با تبلیغات و استفاده از ابزار های مختلف تلاش می نمایند که تا نظر مردم را نسبت به خود جلب نموده و در نهایت مردم به آن ها رأی دهند. یعنی در نظام های دموکراتیک تنها نخبگان سیاسی حامل قدرت و ثروت کاندید می شوند و به سازماندهی آرای مردم می پردازند.
🔺از دیدگاه نخبه گرایان مانند پاره تو و میخلز در بازی های سیاسی غیر از نخبگان، گروه و یا مردم نقش ندارند بلکه قدرت تنها میان نخبگان سیاسی دست به دست می شوند.

#مدل_نخبه_گرا #توزیع_قدرت_سیاسی #مدل_های_توزیع_قدرت
✅سیاست شناسی:
@politicology