✳️✴️ سیل گلستان و نبود حکومت قانون. ✍ محسن زینلی پور

✳️✴️ سیل گلستان و نبود حکومت قانون
✍ محسن زینلی پور

⬅️ در کشوری که حکومت قانون به معنای واقعی، حتی در قرن بیست و یکم نیز نهادینه نشده است و ماهیت برخی از قوانین موجود، یا نحوه شرح و تفسیر آنها، باعث شده است که برخی افراد و مقامات در برابر قانون مساوی تر از دیگران باشند، صد البته که هم فساد به شکل های گوناگون از در و دیوار بالا خواهد رفت و هم قبح تضییع حقوق عمومی و مخالفت آشکار با منافع و مصالح واقعی مردم، خواهد شکست.
◼️شرح واضح آن را می توان در تصمیمات و تصویبات هر دو دسته ی نهادهای انتخابی و انتصابی مشاهده کرد:
آنجا که مجلس در بذل و بخشش به نهاد بی حساب و کتابی مانند صدا و سیما و یا دهها نهاد مثلا فرهنگی و مذهبی و نظامی، در سهم دهی از بودجه سالانه کشور، خروار خروار می بخشد اما در افزایش حقوق کارگران و کارمندان به محاسبه ی دینار دینار می افتد.
آنجا که بودجه ی فرهنگی مذهبی شهرداری تهران چند برابر بودجه ی حمل و نقل عمومی و رفع آلودگی هوا تعیین میشود تا به دم و دستگاه مداحان مبالغ میلیونی پرداخت شود.
آنجا که کسی شهرداری تهران را به خاطر نداشتن هلی کوبتر ویژه اطفای حریق بازخواست نمیکند.
آنجا که مجلس قانون تصویب میکند که بانک ها حق ندارند از مردم ربح مرکب بگیرند اما شورای نگهبان آن را مغایر شرع، دقت کنید مغایر شرع! تشخیص می دهد و مجمع تشخیص هم تایید نظر شورا نگهبان را مصلحت تشخیص میدهد. و خیلی آنجاهای دیگر...
آنجا که در یکی از سخت ترین شرایط بین المللی کشورمان، بشار اسد را به کشور دعوت میکنند و هزینه ای تازه بر هزینه های سابق و جاری نگهداری این جناب دیکتاتور می افزایند، اما صدای یک مقام مسئول و صدای یک نماینده درنمی آید که چرا باید در این وضع او را به تهران دعوت کنیم و فایده اش به حال ملت و کشور چیست؟
آنجا که صداو سیما آشکارا به قمارخانه تبدیل شده و جیب مردم را میزند اما برای پخش برنامه های پلیس راهور تقاصای پول کلان میکند و به خاطر پول آن را متوقف میکند و کسی معترضش نمیشود.
آنجا که وضع دلار و گوشت و پراید و پوشک و مرغ و کاهو و تازه ترین قلم آنها، پیاز، این چنین میشود.
آنجا که بسیاری از امامان جمعه، شخصیت ها، رسانه ها و حتی سلبریتی ها در سخنان و اظهارنظرهایشان آشکارا منافع مردم را به خطر انداخته و حرفایی خلاف عقل و یا نظر و رای مردم زده و به آنها دهن کجی میکنند.
آنجا که یک مقام قضایی بی هیچ خجالتی از جایگزین کردن گروههای مزدور خارجی به جای مردم سخن میگوید.
قبول کنید سخت است سخن را کوتاه کردن و گذشتن از بیان دهها مورد دیگر از آنجاها که در ذهن آدم رژه میروند...

◼️همه ی اینها برای آن بیان شد که شاهد مثال هایی باشد برای این مساله که وقتی حاکمیت قانون وجود نداشته باشد، و قانون سرپناه عموم مردم و ضامن منافع شان نباشد، نهادهای رسمی و مقامات و شخصیت هایی پیدا میشوند که از اینکه با اعتماد به نفس کامل، آشکارا خلاف مصالح و منافع عمومی حرف بزنند و تصمیم بگیرند و عمل کنند، هیچ ترس و نگرانی و یا خجالتی ندارند.

🔺یکی از این نمونه مثال ها نیز مخالفت برخی مقامات و افراد با لایحه ی تنفس جنگل های شمال بود که عدم برداشت از جنگل ها برای چند سال و جلوگیری حداقلی از ادامه ی روند تخریب جنگل ها ی سه استان شمالی کشور را به دنبال داشت. بروید سرچ ساده ای در اخبار سال 95 داشته باشید و ببینید چه مقاماتی با این لایحه مخالف بودند و ایا برای مخالفت خود استدلالی هم داشته اند یا نگران تجارت تاجران چوب بوده اند؟

سیل بنیان براندازی که در روزهای اخیر در دو استان شمالی کشور به هزاران خانه و زندگی و کسب و کار آسیب کامل زد فقط یکی از نتایج غیرمستقیم همین نبود حکومت قانون و مساوی تر بودن برخی افراد در برابر قانون است چرا که بنا به نظر بسیاری از کارشناسان دلیل عمده اش همین جنگل زدایی سالیان اخیر است. اما نه کسی به خاطر آن بازخواست و محاکمه و برکنار میشود و نه وزیر کشور به خاطر عدم حضور استاندار منصوبش در استان، حتی دو روز بعد از وقوع فاجعه، نیازی به عذرخواهی از مردم می بیند و با برکناری او سر ته قضیه را هم می آورد.

◼️◼️صد البته که به مانند سایر حوادث طبیعی گذشته، همان مخالفان دیروز لایحه ی تنفس جنگل، اولین سخنرانان امروز خواهند بود که وقوع سیل را به مشیت و اراده ی خداوند مربوط کنند و آسمان و ریسمان ببافند که نتیجه گناه مردم بوده و خشم خدا و امتحان الهی و صدمن از قبیل این حرفها که همه آنها را حفظ هستند.

🔺این است احوال مملکتی که در قانون فصل الخطاب و حاکم بی منازع نیست. اینکه نابه سامانی های سیاسی اقتصادی و اجتماعی یکسره تقصیر دشمن و فتنه گران است و حوادث طبیعی هم نتیجه ی گناه مردم و به خواست و اراده ی خدا. در این میان آنچه که اصلا تاثیر ندارد، استبداد فردی است و سوءمدیریت و فساد و بی قانونی.

#سیل_گلستان #حکومت_قانون
✅ #سیاست_شناسی
@politicology