✳️⚛️ آیا نیازمند توسعه نسل سیاسی هستیم؟. ✍️ رضا میرزایی (بخش ۱)

✳️⚛️ آیا نیازمند توسعه نسل سیاسی هستیم؟
✍️ رضا میرزایی (بخش 1)

👈نقش سیاست در افق های تمدن و رفاه و سازندگی اجتماعی، فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی یک کشور واضح و مبرهن است . اینکه این نتیجه گیری دو طرفه باشد هم بر کسی پوشیده نیست .اما شاید بتوان گفت مولفه قوی دیگری نیز در این روابط نقش آفرین است، که آنرا نسل سیاسی می نامیم.هر چند در دنیای سیاست اتکا به خود همچنان هنجار غالب است، اما میتوان این نقد جدی را داشت که نسل سیاسی مولد سیاست امروز ما نمره قابل قبولی نداشته اند. (البته در دنیای غیر محاسبه گر! و اصل احتمالات ممکن بود وضعیت غیر قابل قبول تری هم می داشتیم!) . شاید بتوان گفت نمره نتایج موجود که البته امری نسبی است، پایین است.

🔺این نتایج منعکس کننده وضعیت موجود در داخل وروابط بین الملل است.خوشبینانه ترین حالت آن است که ما دچار وضعیتی شده ایم که لازم است انرژی بسیار زیادی صرف کنیم ،هزینه های رو به رشدی بپردازیم ، تا بتوانیم واماندگی های برنامه ای خودمان (البته بدون امکان شروع برنامه جدید) را در محصول سیاست داخل و خارجی جبران کنیم! هر چند به قولی پروپاگاندا و پوپولیسم دائم دلداریمان میدهد، اما درک این موضوع که ما وارد دوره ویژه و حساسی شده ایم نقطه شروع تفکر و تصمیم گیری تلقی می شود. اینکه چگونه باید باشیم و الان هستیم؟! یا همان فاصله میان وضعیت موجود و وضعیت مطلوب . ، ما گویا به انتظارنشتن و حتی به تکراررفتار سیاسی طرف مقابل عادت کرده ایم! به نظر می رسد نمایش ایستایی سیاسی (دیدگاه غیر فراگیر یا تک جنبه ای انهم با هر قیمتی) رابطه با نسل سیاسی نیز داشته باشد ، که نیاز به بازنگری دارد.(البته این به معنای رد چارچوب های مفید سیاسی این نسل مثل بازدارندگی و قدرت دفاعی و...نیست).

🔺به عنوان نمونه اینکه قدرت را در ساختاری متمرکز یا توزیع شده جستجو و تامین نماییم؟! یا دور زدن تحریم ها ،به عنوان یک راهکار سیاسی اقتصادی دراز مدت و تکراری در نقش حفظ توانایی اقتصادی و عامل پشتوانه سیاسی ، یک مولفه ای پایدار محسوب نمی شود و تکرار آن قابل قبول نیست! و به نوعی حتی اینبار کیفیت و کمیت پهنای باند هزینه ها را افزایش می دهد.(چرا که راهکارهای تجربه شده قبلی ، آنهم با هزینه هایی که بر آن واقفیم ،نیز تا حدود زیادی بلوک شده اند) ...

✅ #سیاست_شناسی
@politicology