❇️☸ کنفرانس ورشو و روابط ایران با اروپا. ✍ مهدی نوربخش. استاد روابط خارجی دانشگاه هریسبرگ آمریکا

❇️☸ کنفرانس ورشو و روابط ایران با اروپا
✍ مهدی نوربخش
استاد روابط خارجی دانشگاه هریسبرگ آمریکا

◀️ نتانیاهو شاید بزرگترین برنده کنفرانس ورشو بود، نه به خاطر اینکه توانسته بود همگان را برای رودررویی با ایران تشویق کند؛ بلکه از این کنفرانس می‌تواند در انتخابات آتی اسراییل استفاده تبلیغاتی کند و به شهروندان کشور خود نشان دهد که قادر است با کشورهای عربی منطقه در زیر یک سقف برای روردرویی با ایران بنشیند.

🔹 اما با اتهامی که نتانیاهو در پایان کنفرانس در مورد همکاری مردم لهستان با نازی‌ها در هولوکاست وارد کرد، خشم مقامات و مردم این کشور را برانگیخت و عملا پرده از شرارت و بی‌شرمی او برکشید.

🔹 اندرو میلر، معاون رییس دفتر تینک تنک آمریکایی "پروژه تشویق برای دموکراسی در خاورمیانه" (Project on Middle East Democracy)، در مورد این کنفرانس گفت: "این کنفرانس بسیار ضعیف طراحی و برنامه‌ریزی شده بود، بسیار ضعیف هدایت شده و هیچ نتیجه‌ای به دنبال نخواهد داشت".

🔰اما سه نتیجه‌ای که می‌توان از این کنفرانس گرفت:

1⃣ دستیابی به و ماندن ایران در برجام بزرگترین دستاورد سیاسی کشور ما در زمینه ایجاد صلح در سطح بین‌المللی در چند سال گذشته بوده است.
آن کسانی که نمی‌خواستند برجام منعقد شود و یا هنوز نمی‌خواهند ایران در برجام بماند، باید به این لحظه در تاریخ جدی نگاه کنند و مجددا به حمایت اروپا از کشور ما فکر کنند.

2⃣ اروپاییان می‌خواهند با ایران مشکلات خودرا در خاورمیانه حل کنند. باید مذاکره با آنها را تشویق کرد. نزدیکی ایران به اروپا به غیر از مبادلات کالا، انرژی و تکنولوژی، به کشور ما کمک می‌کند که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد روسیه و یا چین نگذارد. اروپا می‌تواند در ایجاد این بالانس به کشور ما کمک شایانی کند. اروپا همچنین می‌تواند بزرگترین خریدار گاز کشور ما در آینده‌ای نه چندان دور باشد. این فرصت را کشور ما در گذشته از دست داده است.

3⃣ آمریکایی‌ها با تلاش فراوان در حال دنبال کردن تحریم‌های ایران هستند. آنها بسیاری از منابع فروش تکنولوژی موشک‌سازی به ایران را شناسایی کرده‌اند و با ایجاد اختلال و خرابکاری در این بازار، کوشش می‌کنند که تکنولوژی نادرست و ناکارآمد برای ساخت موشک به دست ایران برسد. آنها به طرق مختلف این روش اختلال‌آفرینی در بازار و تکنولوژی را دنبال می‌کنند. آنها چندی پیش به یکی از موشک‌های ایرانی که در عراق عمل نکرده بود، دست پیدا کردند و از نزدیک تکنولوژی‌های ناکارآمدی را که در دسترس ایران قرار گرفته بود، مشاهده کرده‌اند. اگر چنین باشد، بعید به نظر نمی‌رسد که پرتاپ موشک‌های ماهواره‌ای ایران در طول چند هفته گذشته با همین مشکل روبرو بوده است.

🔹 باید بیش از هر زمان دیگر، به فکر بنیانی نو در سیاست خارجی کشور خود بود. تحریم‌ها و دشمنی‌ها با ایران به اقتصاد و نیروهای انسانی کشور ضربه می‌زنند.

🔸 دنیای جهانی شده که هر روز با پدیده جدیدی روبه‌روست؛ به ما اجازه نخواهد داد چیزی که دیروز از دست داده‌ایم را فردا جبران کنیم.

#نشست_ورشو #کنفرانس_ورشو
✅ #سیاست_شناسی
@politicology