✳️ «اقتصاد شتری!»

✳️ "اقتصاد شتری!"

👈سازمان گمرک ایران، اعلام کرده است که در شش‌ماهۀ اول سال جاری، واردات شتر از کشورهای اروپایی، چین، ترکیه، پاکستان، امارات متحدۀ عربی و افغانستان افزایش یافته است.

🔺دلیل افزایش واردات شتر، فشار شرکت‌های بیمه بر قوۀ قضائیه برای پایین آوردن قیمت دیه(خون‌بها) است. در ایران، دیۀ کامل انسان را بر پایۀ قیمت صد شتر محاسبه می‌کنند و این قیمت در ماه‌های حرام افزایش و برای زن کاهش می‌یابد. آیة الله موسوی اردبیلی در خاطراتش می‌گوید: در نخستین روزهایی که من دادستان کل کشور شدم، قانون دیه را اسلامی کردیم؛ اما کم‌کم متوجه شدیم که در کشور آنقدر شتر نیست که برای هر قتل یا جرحی، شتر رد‌وبدل شود. روزی دیدم که حیاط دادگستری تهران پر از شتر شده است. پرسیدم چه خبر است؟ گفتند: اینها را خانواده‌های قاتل آورده‌اند که به خانواده‌های مقتول بدهند! از آن موقع تصمیم گرفتیم که دیه را بر پایۀ «قیمت» شتر محاسبه کنیم، نه اینکه مانند صدر اسلام، خود شتر را به خانوادۀ مقتول بدهیم.

🔺در دوسه دهۀ گذشته مشکل دیگری پیش آمده است و آن افزایش قیمت شتر در ایران، به دلیل خشک‌سالی و کم‌آبی است. از سوی دیگر، ناامنی جاده‌های ایران بر شمار تصادف‌ها افزوده است. از این رو شرکت‌های بیمه، هم با تعهدات بیشتری روبه‌رو شده‌اند و هم با هزینه‌های سنگین‌تری، که معنای آن بحران مالی است(در ایران، بحران مالی برای شرکت‌های بیمه، یعنی سود کمتر!). نخست تصمیم گرفتند که به پرورش شتر روی بیاورند و با افزودن بر جمعیت شتر در ایران، از قیمت آن بکاهند؛ اما به دلایلی که هر عاقلی می‌داند و آنان نمی‌دانستند، پرورش شتر در ایران به جایی نرسید. اکنون تصمیم گرفته‌اند که از ترکیه و پاکستان و کشورهای عربی، آنقدر شتر وارد کنند که قیمت شتر را در ایران بشکنند. ✍️ رضا بابایی

#اقتصاد_شتری #شتر #دیه #واردات_شتر
✅ #سیاست_شناسی
@politicology