‍ ❇️✳️ مدیران کشورهای جهان سوم، بوروکراسی و فساد اداری

‍ ❇️✳️ مدیران کشورهای جهان سوم، بوروکراسی و فساد اداری

👈 با توجه به اینکه تاثیر بوروکراسی بر فساد، بیشتر در کشورهای در حال توسعه مشاهده می‌شود دور از ذهن نیست تصور کنیم این تغییر معنی به دلیل تغییر مجریان اتفاق افتاده است. وجود سیستم‌های بوروکراتیک اداری در کشورهای جهان سوم که در اصل برای برقراری نظم و قانون ایجاد شده‌اند و در نهایت به بزرگ‌ترین مانع آن تبدیل شده‌اند، این دیدگاه را در شهروندان آن کشور ایجاد خواهد کرد که پرداخت رشوه برای پیشبرد کار و احیاناً پرداخت مقدار بیشتری رشوه برای پیشبرد کار به روشی که مطلوب مراجعه‌کننده است، کار اشتباهی نیست و همین برداشت می‌تواند سنگ بنای اولیه ایجاد فساد به دلیل بوروکراسی تلقی شود.

🔺 فساد نقش مهم و بسیار موثری بر ناکارایی نهادهای اقتصادی یک کشور و در نتیجه کاهش رشد اقتصادی آن دارد. علاوه بر این یکی و احتمالاً مهم‌ترین مجریان و عوامل مورد نیاز برای ایجاد بوروکراسی کارمندان نهادهای دولتی هستند.
🔺شدت بوروکراسی با تعداد کارمندانی که حقوق خود را از دولت دریافت می‌کنند، نسبت مستقیم دارد. علاوه بر حقوق، این نهادهای دولتی عریض و طویل، هزینه‌های دیگری هم دارند که در نهایت می‌تواند به رقمی بسیار عمده بالغ شود و همه این هزینه‌ها از جیب مالیات‌دهندگان و از محل اعتباراتی پرداخت می‌شود که در صورت سرمایه‌گذاری مناسب، می‌توانست زمینه‌ساز توسعه اقتصادی کشور شود.

🔹تنها به عنوان یک مثال در شهرهایی مانند لیما و جاکارتا و مانیل، شهروندان زاغه‌نشین، به دلیل عدم دسترسی به آب سالم، کاری که هزینه چندانی در مقابل بودجه بخش دولتی حجیم و پرخرج این کشورها ندارد، مجبورند آب را از خرده‌فروش‌ها خریداری کرده و برای آن قیمتی 5 تا 10 برابر بهایی را بپردازند که مردم عادی برای استفاده از آب لوله‌کشی می‌پردازند.

#بوروکراسی #جهان_سوم #فساد_اداری
✅ #سیاست_شناسی
@politicology