🌐 اصلاحات با متن بسته! (بخش نخست).. ✍️ رضا میرزایی

🌐 اصلاحات با متن بسته ! (بخش نخست)

✍️ رضا میرزایی

👈متن ها طیف گسترده ای دارند و به طور کلی هر بستر قابل تفسیر و تفهیم را در بر می گیرد.( مانند: کلامی ،موسیقایی، متن تصویری اندیشه‌های ذهنی، متن‌های رایانه‌ای و دیجیتال ، گرافیک و...). عملکرد هر متن خواه با محور علمی ،هنری، دینی ، سیاسی ویا تاریخی و غیره ، وابستگی زیادی به (باز)بودن متن یا (بسته) بودن متن دارد.
🔺اینجا این سوال را میتوان مطرح کرد که آیا اینکه ما نتوانسته ایم در زمینه های مختلف و بویژه سیاست داخل و بین الملل که البته اینجا مد نظر است ، به هدف های مورد توافق همگانی دست یابیم ، ممکن است به باز یا بسته بودن متن های ما مربوط شود؟
🔺در ادبیات ، متن بسته دارای معنایی محدود و ثابت است که قابلیت انبوه سازی معنا را ندارد .دال و مدلول در این متنها ثابت است و نشانه ها همواره خواننده را به دنیایی ثابت هدایت می کنند. در علوم مهندسی نیز در تولید یا همان به اصطلاح توسعه نرم افزارها دو روش کلی : متن باز ، و متن بسته وجود دارد. در این حالت نیز روش متن بسته می تواند به یک برنامه کامپایل شده و بدون دسترسی به کدهای منبع ، بدون اندیشه مشارکتی در آن ، دیکته ایده ها و محصولات فکری ،انعطاف ناپذیری و اشتراک ناپذیری، حقوق انحصاری ،شاید هم همینی که هست، ...و غیره اشاره داشته باشد. این در حالی است که روش دوم تولید نرم افزار به روش متن باز (مثل همین موتور جستجوی گوگل خودمان که با راست کلیک و انتخاب یک گزینه می توانید کدهای مربوط را ببینید) ، که البته آنرا یک فلسفه یا روش عملگرایانه نیز تلقی نموده اند، به نتایجی چون خود بهبودی، شکل گیری یک جامعه تعاملی ، کاهش هزینه و بروز خطا ، هم آموزی و راه حل های بهتر و... می انجامد.

#متن_بسته
✅ #سیاست_شناسی
@politicology