❇️غارتگری اجتماعی.. ✍️ نعمت الله فاضلی

❇️غارتگری اجتماعی

✍️ نعمت الله فاضلی

👈غارتگری اجتماعی به یکی از پدیده های همگانی در جامعه امروز ایران تبدیل شده است و بدین معناست که افراد در موقعیت های مختلف زندگی و کار تصور می کنند که به هر شیوه ممکن می توانند و باید از مجموع منابع و فرصت های موجود حداکثر انتفاع و بهره را داشته باشند.
🔺این بهره جویی بدون در نظر داشتن پیامدهای آن عمل برای سازمان محل کار و جامعه و صرف نظر از قاونی یا غیر قاونی بودنش انجام می شود.
🔺غارتگری اجتماعی امروزه به صورت نوعی الگو یا مدل فرهنگی یا شکلی از معنا در جامعه ما سیطره پیدا کرده است.
🔺در این مدل فرهنگی نه فشار هنجاری بر کنش های غارتگرانه وجود دارد و نه صدای وجدان، افراد را برای کنش های غارتگرانه شان سرزنش کند.

👈عوامل موثر بر شکل گیری این مدل فرهنگی:
ناتوانی جامعه ما در تخصیص نوعی نظام سیاسی دموکراتیک و مبتنی بر آرای واقعی و اصیل مردم شاید یکی از علل اصلی شکل گیری این مدل فرهنگی غارتگرانه باشد.تصور جمعی از فقدان شایسته سالاری، قانون مداری و عدالت در نظام اجرایی جامعه معاصر ایران به طور طبیعی و تدریجی مدل فرهنگی غارتگری اجتماعی را شکل داده است.

👈غارتگری اجتماعی از درون عملکردهای سیاست، اقتصاد، فرهنگ و جامعه ما در دوران معاصر بیرون آمده است. غارتگری اجتماعی جامعه امروز ما در نتیجه ناتوانی در تاسیس موسسات اقتصادی مدرن شکل گرفته است. غارتگری اجتماعی بیان دیگری از ناکامی جامعه ما در توسعه خویشتن داری اجتماعی در زمینه بهره برداری از منابع، اعم از منابع طبیعی، تاریخی و سازمانی است.
🔺در جامعه ایران، چون افراد به سوژه های خودانگیخته و توانمند تبدیل نشده اند، همواره نسبت به خود، زندگی و جامعه شان احساس ناتوانی، ناامنی و در نهایت نارضایتی و ناخرسندی دارند و در نتیجه لاجرم از غارتگری اجتماعی به مثابه یک راهبرد بهره می برند.

🔸 جمهوریت
#غارتگری_اجتماعی
✅ #سیاست_شناسی
@politicology