✴️☸️ وقتی که بزهکاران تبهکاران حرفه‌ای می‌شوند!. ✍️ نقی آقالو

✴️☸️ وقتی که بزهکاران تبهکاران حرفه ای می شوند!
✍️ نقی آقالو

◀️به بهانه به قتل رسیدن وحید مرادی در زندان. مردی که در 34 سالگی عنوان " شرور معروف تهران" و " عقاب ایران " را به دست آورده بود.
بدن تبهکار تهران، خالکوبی های متعد و متنوعی داشته اما جالب تر ازهمه شاید این عبارت بوده: " بکش تا زنده بمانی" !

👈تجربه ماموران و کارآگاهان حرفه ای در برخورد با تبهکاران سابقه دار نشان می دهد، فرآیند تکوین و ظهور بزهکاران بالقوه و جریان تبدیل شدن آنان پس از ارتکاب نخستین بزه یا جرم و سپس بازداشت و دادگاهی و حبس و... بسی فراتر و پیچیده تر از آن است که فقط در دایره وظایف و توانایی محدود آنان بگنجد.
چرا که این پدیده، علاوه بر جنبه پلیسی، جلوه ها و زمینه های گوناگون دارد.اینگونه افراد در واقع در برزخ تبهکاری و بهشت نیکوکاری بسر می برند و نوع برخورد قضایی، پلیسی و تلقی افکار عمومی و ارتباطات گروهی در قبال آنان، سرنوشت این گروه ناهنجار جامعه را رقم می زند.
تبهکاران بالفعل و سابقه دار و حرفه ای که در گروه های خود در بیرون و داخل زندان از مقام و مکان بالاتری نسبت به سایرین برخوردارند، اضطراب و نگرانی شان در ارتکاب جرم ریزش کرده و شاید بر تردیدهای اولیه بین ارتکاب جرم یا ترک آن، فائق آمده و سرانجام راه غیر قانونی و در عین حال خطرناک خود را برای گذراندن زندگی مرفه و متنوع با استفاده از نان و جیب دیگران برگزیده اند.
ویژگی های مذکور تبهکاران، شاید آنان را از دایره برنامه های پیشگیری از وقوع جرم بدر آورده باشد، لذا تاکید می شود، قبل از همه باید به جوانانی اندیشید که با توجه به زمینه ها و شرایط اجتماعی، محتمل است با ارتکاب اولین جرم، بزه و تبهکاری، از راه راست زندگی اجتماعی خارج شوند و با ریختن ترس و هیجان و اضطراب اولیه ناشی از آغشته شدن دستانشان به ارتکاب بزه و ورود به دنیای جذاب و هیجان انگیز! تبهکاران در دوران بازداشت
و تحمل زندان به موجودی حرفه ای، کارکشته،همه فن حریف و حتی قهرمان و افسانه ای تبدیل شوند!
آخر دیر زمانی است که زندان هم مثل " صدا و سیمای" فشل و میلی، به آموزشگاه و دانشگاه " ملی " تبدیل شده است!
باید عقبه ها، پشتوانه ها و منابع تامین نیروی آنان را نشانه گرفت. تبهکارانی که جوانان بی تجربه و جویای نام و نان را در مراحلی شکار می کنند و از وجودشان در اجرای نقشه های تبهکاری، بهره می برند.
اگر امکان بازگشت تبهکاران حرفه ای و تمکین آنان در برابر قانون و جامعه، اندک است و برخورد قانونی و قاطع با آنان، راه حل نهایی و اساسی است، رویکرد بزهکاران جوان و بالقوه و تازه کار در بازگشت به آغوش جامعه و خانواده، محال نیست.
مهرت در عمل، کار فرهنگی و تبلیغات حساب شده و منطقی و ارتباطات صحیح و بجا در مورد این دسته از افراد، باید خود را در همینجا نشان بدهد.
اینکه اولا، در برخورد با گروه اول، حساب شده و قاطعانه عمل شود تا به انفعال کشانده شوند و ثانیا، از تبدیل شدن گروه دوم یعنی بزهکاران تازه کار به تبهکاران حرفه ای و برجسته از نوع " عقاب یا شرور تهران و ایران" جلوگیری شود.
یک نکته بسیار مهم را نباید ناگفته بگذارم:
سیطره فساد اداری، اقتصادی، مالی، بانکی و،،، درهر جامعه و کشوری، زبان و دست مصلحان و مدیران دلسوز را در مهار بزهکاری و تبهکاری کوتاه می کند! آن فساد، این بساط را تغذیه و تشویق می کند!

#بزهکاری #تبهکاری #وحید_مرادی #شرور_معروف_تهران
✅ #سیاست_شناسی
@politicology