‍ برگی از.. «مکافات با»

‍ برگی از.. «مکافات با»

‍ برگی از #مکافات_عمل

مردم با یک دیگر بحث می کند و مردم در مقابله به مثل کردن با دیگران بر چهار طایفه تقسیم می شوند.

طایفه اول :

"مکافات #نیکی با #نیکی"

آنها کسانی هستند که نیکی را با نیکی جبران میکنند و این صفت مومنان، عاقلان و شاکران است. و نیکی کنندگان بر دو دسته تقسیم می شوند. یکی از آنان کسانی هستند که نیکی نیکوکار را به همان اندازه یا بیشتر به نیکی پاسخ می گویند و دیگری کسانی هستند که بدون اینکه از کسی نیکی ببینند به آنان نیکی میکنند.
قرآن مجید درباره کسانی که نیکی دیگران را با نیکی پاسخ می دهند چنین می فرماید:
هل جزاء الاحسان إلا الإحسان(1)
آیا پاداش نیکی کردن به (دیگران) جز نیکی و احسان است؟
آیه شریفه با صراحت می فرماید: پاداش و مکافات نیکوکار حتما باید نیکی کردن با نیکوکار باشد نه بد رفتاری با او.
🌺امام صادق (علیه السلام) در ذیل آیه شریفه می فرماید: این آیه شریفه در حق مومن و کافر، نیکوکار و بدکار هر دو نازل شده است. هر کس در حق انسانی نیکی کند او هم باید پاداش نیکوکار را با نیکی پاسخ دهد.
بعد از آن فرمود: نیکی آن نیست که به همان مقدار که درباره انسان نیکی شده انسان هم درباره نیکوکار نیکی نماید. (بلکه باید پاداش درباره #نیکوکار بیشتر باشد؛ زیرا اگر کسی پاسخ نیکوکار را به همان اندازه که به او نیکی کرده بدهد این یک کار عادی و طبیعی است و کار مهمی صورت نگرفته است.
🌺خواجه عبدالله انصاری در این باره می گوید: نیکی را به همان مقدار نیکی کردن کار خران است؛ زیرا وقتی الاغی شانه الاغی را می خواراند آن هم شانه دیگری را می خواراند.(2)
اگر نیکی کردن با #نیکوکار بیشتر نباشد آن کسی که اول نیکی کرده مقام و فضيلتش بالاتر است.(3)
#قرآن نیز در این باره چنین می فرماید: اگر کسی به شما تحیتی گفت سلام کرد و احترام نمود، احسان و نیکی کرد یا چیزی را به به شما #تعارف نمود، شما هم جواب سلام او را بهتر و نیکوتر گویید، احسان و نیکی او را بهتر جبران کنید و هدیه او را با چیزی ارزش پاداش دهید.(4)

🌺منابع🌺

1. سوره الرحمن، آیه ۵۹.
2. فهرست کتاب زندگانی امام حسن مجتبیة، ص۳۵۰
3.اقتباس از تفسیر نورالثقلین، ج5 ص۱۹۸، حدیث۵۸
4. اقتباس از سوره نساء، آیه ۸۶

🌼مکافات عمل ص26


@rahe_aseman