🔻چهل سال حکومت و دین …🔻.. ✍کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث. فعال و پژوهشگر حوزه دین، فرهنگ و اندیشه

🔻چهل سال حکومت و دین ...🔻

✍کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث
فعال و پژوهشگر حوزه دین، فرهنگ و اندیشه

➊ هیچ اندیشه ی روشنی در مقام تایید یک نظام طاغوتی بر نمی آید. مسئله فقط جلوسِ یک شاه تاجدار یا رهبر معمّم در راس حکومت نیست. مسئله اصلی، نظام سیاسیِ حاکم بر کشور است.
انقلاب ۵۷ در ایران صرفاً دگرگونی و تغییر نظام سلطنتی به یک جمهوری بود که می خواست مبتنی بر اسلام باشد.
➋ معتقدم دین، تنها نسخه شفابخشِ بشریت است که حکمرانی فقط بخشی از نظام یکپارچه و دقیق آن است، همانطور که فقه و شریعت جزئی از کلّیت دین است. اثربخشی دین البته لوازمی دارد که بدون آن ها حکمرانی اسلامی یک اسم بی معنا، یک نسخه بی اثر و یک پارادوکس ویرانگر است.
➌ لازمه تحقق نظام دینی باور عمیق به جامعیت و فراگیری دین است. آن که دین را محدود به قلب و جان و جهان باقی و نهادی در عرض نهادهای دیگر می انگارد و نهادهای دیگر را فارغ از دین می پندارد باید ابتدا معنای دین و قانون خدا را باز تعریف کند.
پیام آوری که هیچ پیامی از خدا برای امروزِ بشر نیاورده و در تربیت و اقتصاد و معیشت و اجتماع و قضا هیچ برنامه ای جز توصیه های اخلاقی ندارد چگونه می تواند سعادت بشر را در جهان دیگر تضمین کند ؟! دینی که دردِ دنیا را مداوا نکند به دردِ آخرت هم نمی خورد. مکتبی که این دنیا را نمی سازد آن دنیا را می سوزاند. دینی که در همه ی بافت ها و شریان های حیاتی جامعه جریان ندارد معیوب و فاسد است.
➍ دین، نرم افزاری است برای سیستم عامل نوع بشر که دارای آمیزه ای از پیکره ی مادی و عواطف معنوی است. آن چه بر روان انسان فرمان می رانَد و اثر می کند بر جسم او نیز اثر می نهد. خدایی که رابطه فردی انسان با آسمان را تنظیم و روابط اجتماعی او با زمین را رها کرده باشد آیا حکیمی مدبّر و صاحب آیینی سعادت بخش است ؟!
➎ دین فارغ از گرایشات و تفاوت های بشری ، همه را در کرامت و حقوق انسانی برابر می داند اما عدالت را هماره در برابری نمی داند. عالم و جاهل، عادل و ظالم، مومن و فاسق، صادق و کاذب و ... در نظام دینی برابر نیستند ، گو که همه انسان بوده و دارای حقوق انسانی برابر باشند.
کدام نظام سیاسیِ عقلانی این تفاوت ها را نمی بیند و همه را در ارزش گذاری برابر می داند ؟!
➏ جامعه و حاکمیت قید اسلامی و رنگ تعلق دین را نمی پذیرد مگر اینکه در همه شئونات آن قانون خدا جاری باشد. بدیهی است که جامعه و ساختارهای حاکم با شعار و نشان و سربرگ و عنوان ها اسلامی نمی شود.
ناکارآمدی های موجود نتیجه عمل بر یک نظام اسلامی نیست، بلکه محصول الگوهای بیگانه ای است که تن پوشی از دین در بر کرده اند. نمی شود جامه ی دین را بر اندام لیبرالیسم پوشانید و او را اسلامی خواند. نمی‌توان بر الگو، مانیفست و کتاب های شرقی و غربی عنوان اسلامی نهاد و جلد آن را با آیات و احادیث تزیین کرد. نشاید که نیمی اسلامی بود و نیمی لیبرال. یا باید رومی روم بود یا زنگی زنگ.
➐ آن چه در طی ۴۰ سال برخی طاغیان اشرافی و تربیت شدگان مکاتب شرق و غرب و جاهلان عامی، بر گرده ی اسلام و نظام اسلامی حمل کرده اند دینِ مجعولِ خودپنداشته ای است که راه را بر دین ناب توحیدی بسته و با ترفند رای مردم مُلک و ملت را از برکات آن محروم کرده است.
➑ مردمی بودن در نظام دینی تفاوت ماهوی و فاحشی دارد با دموکراسی در نظام های سکولار. در دموکراسی - با همه نواقص و معایبی که در فرایند انتخاب موجود است - اصالت با رای مردم ؛ اما در نظام دینی اصالت با حق مردم است.
در دموکراسی نه حقوق مردم، که فقط آراء ایشان محترم است حتی اگر با تطمیع و تهدید و خدعه حاصل شده باشد. در نظام دینی اما حقوق مردم بسا از حق خدا هم بالاتر است. در حقیقت حقوق خداوند در راستای صیانت و حراست از حقوق الناس است. تعدی به حقوق مردم حتی اگر به نام خدا یا به رأی ملت هم باشد از هیچ کس و در هیچ مقامی پذیرفته نیست و متعدی معزول و محکوم است.
➒ سالهاست که اصلی‌ترین حربه و خطرناک‌ترین راهبرد دشمن برای مقابله با نظام کنونی ایران نه براندازی از برون که استحاله از درون بوده است. تهدید و تحریم و جنگ و ارعاب و غیره فقط ابزارهای استحاله اند. گر چه ابزار اول و مهمتر که راه را بر این راهبرد هموار می‌کند تغییر در سبک زندگی و نگرش رهبران و کارگزاران است.
➓ مکتب حضرت حق، آیین فطرت است و فطرت، خاستگاه نوع بشر. و بر همین پایه عدالت و عقلانیت مطالبه مطلوب و مکمل اصیل دیانت است. تنها راه نجات کشور و بازگشت به حقیقت نظام دینی عقلانیت و شفافیت است در راستای عدالت ... ! هیچ شخص و نهادی نباید مصون از مُرّ قانون و فراری از ذرّه بین شفافیت باشد.
هر که خود را انقلابی تر می داند باید مردمی تر و شفاف تر دیده شود. والعاقبه للمتقین

🔰منبع: کانال نویسنده [آفاق]

@religionandsociety