‍ 🔻 «برای دختران مسلمان دست تکان ندهید!» 🔻.. ✍️ مهدی تدینی

‍ 🔻«برای دختران مسلمان دست تکان ندهید!»🔻

✍️ مهدی تدینی

🔹در جریان جنگ جهانی دوم، نیروهای آلمانی در نبرد با متفقین وارد سرزمین‌های اسلامی شدند، از شمال آفریقا تا بالکان و قفقاز. این‌که رضاشاه در ایران به آلمانی‌ها علاقه‌مند بود هیچ تصادفی نبود. نیروهای سیاسی فراوانی در کل خاورمیانۀ بزرگ، از شمال آفریقا تا هند به پیروزی آلمانی‌ها امید بسته بودند تا بلکه این قدرت نورسته و خوش‌سابقه دست و پای بریتانیا را ببندد. آلمان خیلی دیر به باشگاه استعمارگران پیوسته بود و اواخر قرن نوزدهم چند مستعمره در آفریقای مرکزی و جنوبی و اقیانوس آرام دست‌وپا کرده بود، اما آن‌ها را هم پس از جنگ جهانی اول از دست داده بود. به همین دلیل، جهان اسلام ذهنیت خوبی نسبت به آلمانی‌ها داشت.

🔸امید جهان سومی‌ها این بود که اگر هیتلر پیروز شود سلطۀ بریتانیا را در هم می‌شکند، برای همین در جریان جنگ جهانی دوم هیتلر متحدانی ثابت‌قدم در دنیای اسلام، عرب و هند یافت. وقتی ژنرال رومل، فرمانده محبوب آلمانی در شمال آفریقا به سوی مصر پیشروی می‌کرد، مصری‌ها در اسکندریه شعار می‌دادند: «ما همه سرباز توییم رومل!» کمی آن‌سوتر، امین الحسینی، مفتی بیت‌المقدس، با تمام توان برای پیروزی هیتلر تلاش می‌کرد و سرباز می‌گرفت. باز هم کمی آن‌سوتر، رشید الکَیلانی در بغداد کودتا کرد تا با کمک هیتلر بریتانیا را از عراق بیرون کند، هیتلر تعلل کرد و کیلانی شکست خورد و به برلین گریخت و رادیویی راه انداخت. رضاشاه و ایران هم که قربانی آلمانی‌دوستی شدند. در هند هم سُبهاش چندرا بوس، از رهبران جنبش استقلال هند، برای پیروزی هیتلر سخت می‌کوشید تا دست بریتانیا را از هند قطع کند.

🔹در این میان، فرماندهان آلمان فکر این را کرده بودند که سربازان آلمانی باید برای مواجهه با مسلمانان آموزش ببینند و برای این منظور کتابچه‌های آموزشی در اختیار سربازان قرار می‌دادند. در این میان، جالب‌ترین مورد کتابچه‌ای بود با نام «اسلام» که به عنوان «کوله‌پشتی‌نامه» به همۀ سربازان آلمانی در شمال آفریقا داده می‌شد. جزئیات بسیار دقیقی از نحوۀ برخورد با مسلمانان در این جزوه آمده بود که برخی را در این‌جا ذکر می‌کنم.

🔸در این کتابچه ابتدا خاستگاه و عقاید اسلام را توضیح می‌داد و بعد سرباز را خطاب قرار می‌داد و اصولی را در برخورد با مسلمانان توصیه می‌کرد. از جمله این موارد:

🔦 اگر در مورد دین با مسلمانان صحبت کردی، به هیچ عنوان ابراز برتری نکن! از موضعی کاملاً برابر حرف بزن!

🔦 سعی کن «حاجی‌ها» را بشناسی و از آن‌ها در مورد سفر حج بپرس، دوست دارند با علاقه‌ و افتخار دربارۀ سفر حج صحبت کنند.

🔦 به گداها حتماً پول بده، حتا اگر شده سکه‌ای کم‌ارزش. با آن‌ها اصلاً برخورد تند نکن! اگر نمی‌خواهی کمک کنی به زبان محلی بگو «خدا به تو خواهد داد».

🔦 به مساجد، قبور و اماکن متبرکه احترام بگذار و به هیچ عنوان بدون اجازه یا دعوت وارد مسجد نشو. به هیچ عنوان قبری را تخریب نکن!

🔦 اگر مسلمانی را در حال عبادت دیدی، به هیچ عنوان مزاحمش نشو، تماشایش نکن، از او فیلم و عکس نگیر!

🔦 به هیچ عنوان به مسلمانان الکل یا غذای حرام تعارف نکن! در مورد غذایی هم که به او تعارف می‌کنی به هیچ عنوان دروغ نگو!

🔦 دعوت به مراسم ختنه‌سوران افتخار به حساب می‌آید و اگر دعوت شدی یعنی تو را دوست اسلام می‌دانند.

🔦 وقتی وارد شهری می‌شوی چشم‌های زن‌ها و دختران زیادی شما را از پشت پنجره‌ها تماشا می‌کنند، به هیچ عنوان به آن‌ها سلام نده یا برایشان دست تکان نده!

🔦 به هیچ عنوان با زن یا دختری در خیابان یا در مغازه‌ای سر صحبت را باز نکن!

🔦 هیچ موقع از یک مسلمان درباره زنش سوال نکن!

🔦 اگر لازم شد برای کسب اطلاعات به خانه‌ای مراجعه کنی، در بزن یا زنگ بزن، اما پشتت را به در کن تا اگر زنی در را باز کرد تو او را نبینی!

🔹رابطۀ هیتلر با جهان اسلام یکی از فصول فراموش‌شدۀ تاریخ است که یادآوری آن برای فهم بخشی از تاریخ مهم است. آقای دیوید مُعتدل، تاریخ‌نگار جوان و موفق ایرانی‌ـ‌آلمانی در سال 2014 در این باره کتاب مفصلی با عنوان «دنیای اسلام و آلمان نازی» به زبان انگلیسی نوشت که به آلمانی و فرانسوی هم ترجمه شد و به زودی نسخۀ فارسی آن هم با ترجمۀ آقای ایرج معتدل در نشر ثالث منتشر خواهد شد. به لطف این کتاب با آن کتابچه‌ای که شرحش را دادم آشنا شدم.



📺فایل ویدیو

در ویدئوی پیوست گزارشی از پیشروی آلمان در شمال آفریقا به سمت بنغازی را ببینید. آلمانی‌ها در مسیر، پایگاه انگلیسی‌ها را تصرف می‌کنند و نیروهای انگلیسی را اسیر می‌گیرند و به آن‌ها نان و آب می‌دهند. فرمانده‌ای که می‌بینید، همان ژنرال رومل است. آن‌ها که در بنغازی به استقبال آلمانی‌ها می‌آیند، ایتالیایی‌اند.


🔰منبع: سخنرانی ها

@religionandsociety