🔻مسیری که باید رفت: دینداران در خدمت جامعه🔻.. ✍🏻 محسن حسام مظاهری

🔻مسیری که باید رفت: دینداران در خدمت جامعه🔻

✍🏻 محسن حسام مظاهری

[قسمت 2 و پایانی]


🔸مسئول هیأت یا مهدی (عج) اسلامشهر: «اعضای هیأت در محله تازه‌آباد آق‌قلا مسقر شده‌ و ضمن امداد‌رسانی روزانه ۳۰۰۰ پرس غذای گرم بین سیل‌زدگان توزیع می‌کنند.»

🔹مسئول خدمات اجتماعی هیأت ثارالله زنجان: «پس از وقوع سیل گلستان، اعضای هیأت ثارالله از روز دوم در آق‌قلا مستقر شدند و در ابتدا به انتقال مردم و جابجایی وسایل منزل و همچنین طبخ و توزیع غذا مشغول شدیم. بعد از روز ۱۳ فروردین‌ماه تصمیم شد هر گروه جهادی مسئولیت یک منطقه را بر عهده بگیرد که در این راستا گروه جهادی ما متشکل از ۴ هیأت مذهبی در منطقه تازه‌آباد مستقر شد و خدمت‌رسانی را آغاز کرد اما متأسفانه علی‌رغم اقدامات صورت گرفته، هم‌اکنون مجدد آب در این منطقه بالاآمده است. مردم این منطقه به‌شدت نیازمند هستند، به‌طوری‌که در شناسایی‌ها متوجه شدیم خانواده‌ای در این منطقه اصلاً تاکنون یخچال و اجاق‌گاز نداشتند لذا بنا داریم به این‌چنین افرادی به مدد مردم کمک‌رسانی کنیم. این هیأت در پلدختر نیز در حال عملیات است که پس از پایان مأموریت در آق‌قلا تمامی نیروها به سمت پلدختر و خوزستان گسیل خواهند شد زیرا خرابی‌ها در آن مناطق بسیار بالاست و نیازمند حضور و تلاش بیشتر است.»

🔸معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان: «در حال حاضر 200نفر از روحانیون و طلاب حوزه علمیه اصفهان در مناطق مختلف سیل زده کشور حضور دارند. اعزام به این مناطق تا زمان حل مشکلات و رفع نیازمندی مردم مناطق سیل زده از حوزه علمیه اصفهان به صورت هفتگی ادامه خواهد داشت.»

🔹و...
***

🔴این‌ها فقط چند نمونه‌هایی از واکنش جریان‌ها و شخصیتهای مذهبی به واقعه‌ی سیل در روزهای اخیر است.
سیل و ویرانی‌ها و مصائبش، آغاز تلخی را برای امسال رقم زد و کام همه‌ی مردم ایران را تلخ کرد. اما همین مصائب، زمینه‌ساز اتفاقات امیدبخشی هم شد که یکی از آن‌ها، همین حضور پررنگ سازمان‌ها و فعالان و اصناف مذهبی از جریان‌های مختلف در جریان امدادرسانی به سیل‌زدگان بود.
به‌کارگیری امکانات و ظرفیت لجستیکی سازمان‌های مذهبی (ازجمله موقوفات، هیئات مذهبی و موکب‌های اربعین) و حضور مؤثر روحانیون، طلاب و فعالان مذهبی، می‌تواند گام مهمی برای تحکیم و گسترش سرمایه‌ی اجتماعی سازمان‌های مذهبی و ترمیم برخی شکاف‌های اجتماعی میان دینداران و غیر آن‌ها باشد. این همان مسیر مطلوبی است که جریان‌های دینی و گفتمان‌های شیعی می‌توانند در پیش گیرند: استراتژیِ «دینداران در خدمت جامعه و منافع اجتماعی و ملی»، به‌جای «استراتژیِ دینداران در خدمت مذهب و منافع فرقه‌ای».
استمرار این روند که مستلزم بازاندیشی و تغییر در برخی سیاست‌های مذهبی قبلی است، می‌تواند نویدبخش آینده‌ای مطلوب‌تر برای جامعه‌ی ایرانی باشد.


منبع اخبار: سایت‌های «حوزه‌نیوز» و «عقیق» و کانال تلگرامی «سرائر».

🔰منبع: دین فرهنگ و جامعه-محسن حسام مظاهری

@religionandsociety